Breaking News

AKP ve Türkiye bu fotoğrafa ne diyecek?

EFRÎN – El-Nusra, Ehrar El-Şam û DAIŞ saldırıları ardından 3 gün önce özgürleştirilen Efrîn’e bağlı Meryemîn köyünde çetelerin saldırılarda kullandığı Türkiye’deki bir belediyeye ait araç bulundu.
3 yıldır çete işgali altında bulunan Ezaz kasabası sınırlarındaki Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Meryemin köyü çetelerin Efrîn’e yönelik saldırılarında üs olarak kullandıkları önemli bir bölge.
El-Şehba bölgesinde çete vahşeti sürerken Türk Cumhurbaşkanı R. T. Erdoğan, “Cerablus’tan Akdeniz’e kadar olan bölgeyi bu gruplardan temizleyeceğiz” sözleriyle  Kürt halkı ve Rojava kantonlarını açıktan tehdit etmesinin hemen ardından El-Nusra, Ehrar El-Şam ve DAIŞ çeteleri aynı gün 25 Kasımda Halep’ten Efrîn, Ezaz ve Til Eran’a kadar olan bölgede kapsamlı saldırılara başladı.
Saldırıların Efrîn kantonuna sıçraması üzerine YPG/YPJ güçleri çete saldırısına sert karşılık verdi. Bunun üzerine bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sonucunda da Meryemîn köyü 29 Kasım günü çetelerden temizlenerek YPG kontrolüne girdi.
Köyün çetelerden temizlenmesinin ardından köyde yürütülen arama tarama faaliyetlerinde Türk devleti/AKP ve DAIŞ-Nusra çeteleri arasındaki ilişkiler bir kez daha gözler önüne seren yeni belgeler ortaya çıktı.
Bunlardan biri de Türkiye’deki bir kente ait ilçenin belediye aracı.
Aracın ön tarafında “Sağkaya Belediyesi” ve araç kapısında da sözkonusu belediyenin başkanı Hasan Sigran’ın adı bulunuyor.
Sağkaya Belediyesi, Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı. Sağkaya Kasabası Türkiye’deki yerel yönetimler kanununa göre, 2008 yılında nüfusu azalmış olduğundan belediye statüsünden düşürülmüş.
Bu da AKP ve Türk devletinin çetelere verdiği desteğin yeni olmadığını ve uzun süredir devam ettiğini ortaya koyuyor.
Türk cumhurbaşkanı Erdoğan çetelerle bir ilişkileri ve desteklerinin söz konusu olmadığını iddia etse de ANHA muhabirlerinin çektiği fotoğrafar Erdoğan’I yalanlamakla kalmıyor, bu ilişkiye dair çok şey anlatıyor.
Şimdi bu fotoğraflara ilişkin AKP ve Türk devlet yetkilileri ile Türkiye halkının ne diyeceği merak ediliyor.
FOTO: NEWROZ OSMAN
(aç)
ANHA




No comments