Breaking News

Bêneliler: Güvencemiz QSD güçleridir

TÎRAST CÛDÎ
EFRÎN – AKP/Erdoğan destekli El-Nusra ve Ehrar El-Şam çetelerinin sivilleri hedef alan saldırılarına sivil halktan yanıt gecikmedi. Yurttaşlar, “QSD güçlerinin sonuna kadar güveniyor ve çete saldırılarını püskürteceğini inanıyoruz” dediler.
El-Nusra, Ehrar El-Şam ve DAIŞ barbar çete sürülerinin Efrîn’e bağlı Bênê köyüne saldırdı. ANHA ekibi  saldırılara maruz kalan köy halkına ulaşarak, köydeki son durum hakkında bilgi aldı.
Benê köylüsü Xelîl Bekro isimli yurttaş: Çeteler canımızı ve malımızı hedef alarak saldırıyor. Bêne çevresimde işgal ettiği alanlardan köye yönelik topçu atışlarında bulunuyor.
Îbrahîm Umer: Çeteler bölgede Ceyş El-Suwarla (Devrimciler Ordusu) savaşıyoruz bahanesiyle katliam gerçekleştirmek istiyor. Evlerimizi topçu atışları ve ağır silahlarla hedef alıyor.
Mihemed Qetrano: Kendimizi savunmak ailelerimizi bu barbar sürülerinden korumak istiyoruz. Toprağımızdan aldığımız güç ve direngen çocuklarımız YPG/YPJ ile birlikte soysuz çetelere yurdumuzu yar etmeyeceğiz.
Mihemed Kinco: çetelerin attığı bir füze evime isabet etti. Çetelerin saldırılarının ilk maksadı köy halkını yaşam alanlarından göç ettirebilmek. Ancak biz çetelere bu mutluluğu tattırmayacak QSD’ye destek vereceğiz.
Çete grupları Dêr Cemal, Tenib ve Kiştear çevresinden Bênê köyüne saldırarak işgal etmek istiyorlar.
Zeyneb Heyder: QSD güçlerinin direnişiyle tüm çete saldırılarının boşa çıkacağından kuşku duymuyorum. Bu yüzden top atışlarına rağmen evimiz terk etmedim.
Zekeriya Umer: Köyümüz güvenlikliydi. Yaşam vardı. AKP destekli çeteler bu ortamı bozmak için saldırıyor.
(ad)
ANHA

No comments