Breaking News

Efrîn ve Halep direnişi Til Temir’de selamlandı

TIL TEMIR –  El-Nusra, Ehrar El-Şam ve DAIŞ çetelerinin organize saldırılarına direnen Efrin, Ezaz ve Şêxmeqsûd halkını selamlayan Cizîrli Arap ve Kürt yurttaşlar, Şehba bölgesindeki saldırıların arkasında Türk devleti olduğunu belirterek saldırıları kınadı.
El-Şehba bölgesinde çete vahşeti sürerken Türk Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan’ın 24 Kasım’da “Türkiye, Cerablus’tan başlayıp Akdeniz’e kadar uzanan hattı tüm terör örgütlerinden (kürtlerden-YPG’den) arındırmak kararındadır” sözleri, çetelerin işaret fişeği oldu.
İşareti alan AKP destekli DAIŞ, El-Nusra, Ehrar El-Şam ve MİT’in sözde türkmen Sultan Murat Taburu gibi çete grupları, organize bir şekilde Halep, Ezaz, Efrîn ve Til Eran bölgelerinde eşzamanlı saldırıya geçti.
Erdoğan’ın “Türkiye olarak bu bölgede yaşayan kardeşlerimize (çete gruplarına) eskiden beri her türlü desteği veriyoruz, vereceğiz” yönündeki talimatı ardından da Türkiye’den MİT denetiminde Ezaz bölgesindeki çete gruplarına TIR’lar ve kamyonlarla 150 ton silah ve cephane yardımı ulaştırıldı.
Ezaz, Efrîn ve Halep bölgesini kapsayan organize çete saldırılarına karşı Ceyş el-Suwar ve QSD güçleri aktif direniş içerisinde girdi. Efrîn’e sıçrayan çatışmalarda da YPG/YPJ güçleri çatışmalarda yerini alarak çetelere ağır darbeler vurdu, vuruyor.
Konaya ilişkin ANHA’ya konuşan Til Temir’in Meqbera Köyü’nde yaşayan Arap Rûspîlerinden Ebdela Şiêb El-Silêman, Efrin, Ezaz ve Şêxmeqsûd Mahallesi’ne dönük saldırıları kınarken, QSD savaşçılarının büyük bir özveri ile verdikleri direnişi selamladı.
Sadece bölge halkları çözüm bulabilir’
Türk devletinin Suriye topraklarına müdahalesini kınayan Silêman, Suriye’de yaşanan krize sadece bölge halklarının çözüm olabileceğini belirterek “Çok sayıda grubun varlığına tanık olduk, ÖSO’yu gördük. DAIŞ ve El-Nusra çetelerinin topraklarımızı işgali ile karşılaştık. YPG ve QSD savaşçıları sayesinde çetelerin elinden çektiğimiz zorluklar sona erdi. Ezaz, Cerablus ve diğer bölgelerde yaşayan halklara QSD çatısı altında toplanarak Türk devletinin çetelere verdiği desteği de çeteleri de boşa çıkarma çağrısında bulunuyorum” dedi.
Suriyeli tüm halkların öz gücüne dayanarak çete güruhunun üstesinden gelebileceğini dile getiren Silêman, “Türk devleti Türkmenleri bahane ederek topraklarımızı işgal etmek istiyor. Şehba bölgesindeki çete vahşeti bununla ilintili. Bu vahşetin son bulması için bölge halkı birlik ve beraberlikten doğan enerjiyle çete güruhunu karşı koyması lazım” şeklinde konuştu.
‘Erdoğan’ın güvenlikli bölgesi çeteler için’
Efrîn, Ezaz ve Şêxmeqsûd’taki direnişi selamlayarak konuşmasını başlayan Til Temirli yurttaş Hesen Şindî ANHA’ya verdiği demeçte, bölge halkının komünal mücadeleyle her sorunun üstesinden gelebileceğini kaydetti. Şindî, “Erdoğan bu saldırılarla Ezaz ve Cerablus hattı üzerinden çeteler için güvenlikli bölge oluşturmak istiyor. Bu şekilde de bölgedeki işgalini pekiştirmek istiyor. Ancak Efrîn ve Şêxmûqsûdlu halklarımızın QSD ile YPG/YPJ güçlerinin direnişiyle tüm bu planları boşa çıkaracağından kuşkumuz yoktur” dedi.
(uş/ad)
ANHA

No comments