Breaking News

Türkiye Ezaz sınır kapısını sivillerin geçişine kapattı

EFRÎN – AKP/Erdoğan çete gruplarına desteğini yoğunlaştırırken Türk ordusu, yoğun silah ve cephane sevkiyatı gerçekleştrdiği Ezaz ile Kilis arasındaki Bab El-Seamê sınır kapısını sivil geçişlere kapattı.
Ezaz’dan ANHA’ya konuşan güvenilir bir kaynak, Türk ordusunun bölgedek sivillere, sınır hattından uzak durmaları konusunda çeşitli uyarılarda bulunduğunu ve sınır kapısına 300 metre mesafeden sonra yaklaşanlara ateş edileceği tehdidinde bulunduğunu bildirdi.
Türk ordusunun sınır kapısını sivil geçişlere kapatma ve bölge halkına yönelik tehiditlerinin, AKP/Erdoğan  destekli DAIŞ, El-Nusra ve Ehrar El-Şam gibi çete gruplarının sözde türkmen MİT gruplarıyla birlikte Efrîn, Ezaz ve Halep’in Şêxmeqsud mahallesine organze saldırılar düğzenlediği ve Türkiye’den çetelere tonlarca silah ve cephane sevk edildiği yönündeki haberlerin yoğunluk kazandığı bir sürece denk gelmesi dikkat çekti.
Kısa süre önce de ANHA’nın ulaştığı kaynaklar, Türk devletinin TIR ve kamyonlarla çete gruplarına silah ve cephane taşıdığını, Türkye’ye dönüştü ise yaralı çete üyelerini Kilis ve Antep’teki hastalaelere taşıyarak tedavi edilmelerini sağladığını belirtmşti.
Rusya savaş uçakları da geçtiğimiz günlerde Tğürkiye’den Ezaz2a giriş yapan bir cephane konvoyunu bombalamış ve 20 TIR imha edimişti.
(aç)
ANHA

No comments