Breaking News

YPG Kobani Güçleri, Yeniden Yapılanma konferansını gerçekleştirdi

KOBANİ – YPG Kobani güçlerinin, askeri örgütlenmesini yeniden yapılandırmak amacıyla düzenlediği konferans sona erdi. Örgütsel durumunu ele alan YPG, konferansta önemli kararlar aldı.
YPG Kobani güçlerinin, askeri örgütlenmesini yeniden yapılandırmak amacıyla düzenlediği konferans sona erdi.
Konferans, 30 kasım-02 aralık tarihleri arasında, “YPG, Suriye halklarının savunma güvencesidir” sloganıyla organize edildi.
300 delegenin katılımsağladığı konferansta bölgedeki, Suriye ve Rojava’daki siyasi ve askeri durum, YPG’nin örgütsel durumu ve yeniden yapılanmasına ilişkin konular detaylı olarak tartışıldı.
Basına kapalı gerçekleşen konferansın kapanış konuşmasını YPG Komutanı Dijwar Xebat yaptı. Xebat, Kobani’de sergilenen tarihi direniş ve sonrasında çetelere vurulan darbelerin kimi çevre ve ülkelerce hazmedilemediğini belirterek şöyle konuştu:
“Şimdi Efrîn çete gruplarının saldırının hedefi olmuştur. Ama çeteler ve arkalarındaki güçler burada da Kobani gibi hezimete uğrayacaktır. YPG Suriye’de 5 yılı geride bırakan savaşta halkımızdan başka hiçbir güce dayanmadı, dayanmayacaktır. Nasıl ki YXK örgütlenmesinden YPG organizasyonuna geçtiysek şimdi de kendi özgücümüz, inanç ve kararlılığımızla QSD saflarında yer almaktayız. Konferansımız bölgedeki durumu değerlendirdiği kadar kendi örgütsel sorunlarını da ele alıp çözümüne dönük perspektif oluşturmuştur. Tartışma ve kararlaşmamız halkımız ve yaralı arakadaşlarımız için de başarılı olmuştur. Tüm arkadaşlar bu kararlaşmaya bütük bir inanç ve disiplinle sahip çıkmalı, pratikleştirmelidir” dedi.
Konferans sonunda tüm katılımcılar halka, devrim ve şehitlere bağlılık sözlerini yineledi.
Konferans, çekilen halaylar ve Efrîn direnişini selamlayan sloganlarla son buldu.

No comments