Breaking News

DAIŞ savaş ganimetlerini satarak gençleri kandırıyor

HABER MERKEZİ – Sunucusu Kanada’da, alan adı Türkiye’de kayıtlı olan ve şu anda erişimi engellenen sitede, insanların ancak hayal edebileceği ürünler dev indirimle satılıyor. Ancak sitenin asıl amacı DAIŞ’a yeni insanlar kazandırmak. çeteler, güzel hayat ve zengin olma hevesine kapılan insanları DAIŞ çetelerinin yanına çekmeyi planlıyor.
Sunucusu Kanada’da, alan adı Türkiye’de kayıtlı olan ve şu anda erişimi engellenen sitede, araba, motosiklet, bisiklet ve televizyon gibi çeşit çeşit ürünler bulmak mümkün. sitenin asıl amacı DAIŞ’a yeni insanlar kazandırmak. Çeteler, güzel hayat ve zengin olma hevesine kapılan insanları DAIŞ saflarına çekmeyi planlıyor.
Askeri uzman Efser Kerim, “Hindistan dahil birçok ülkede genç insanları pahalı eşyalarla kandırmak kolay. Gençler tereddüt etmeden cihat yoluna girebiliyor. Şunu anlamak lazım ki, DAIŞ yeni çete üyeleri çekmek için her şeye hazır ilkesiz bir bileşim” dedi.
Sitede, ayrıca Irak ve Suriye topraklarında DAIŞ çetelere ait savaş ganimeti satan mağazaların açıldığı belirtildi. Bu mağazaların DAIŞ kontrolündeki bölgelerde yer alması dikkat çekiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Hindistan ordusundan emekli Albay G. C. Khaana, “DAIŞ böylece kendi ekonomisini yaratmaya çalışıyor. Site, başta çeteler olmak üzere DAIŞ yanlılarını teşvik amacıyla açıldı. Bu site ayrıca, DAIŞ işgalindeki topraklarda yaşayan insanların normal bir hayat sürdüğünü, ganimet gibi çeşitli para kaynağına sahip cihatçıların ise daha iyi yaşadığını gösterme çabasıdır.”
Söz konusu sitenin açılması, DAIŞ’ın maddi durumunu iyileştirme çabası da taşıyor. Birçok uzman, Rus savaş uçaklarının yıkıcı saldırılarının ardından DAIŞ’ın zenginleşmek için yeni yol arayışına girdiği görüşünde birleşiyor.
(uş)

No comments