Breaking News

QSD 4 Arap aileyi çete zulümden kurtardı

NÛRHAN EBDÎ
KOBANİ – Hêzên QSD’ê li gundê Seidiyê yê girêdayî herêma Tişrînê 4 malbatên ereb ji zulma çeteyan xilas kirin.
Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) 23 Aralık 2015’te Kobani’nin güney kırsalında başlattığı hamle ile birçok köy özgürleştirilmişti. DAIŞ çeteleri 6 Ocak’ta Tişrîn Barajı’nın 4 km güney yakasında yer  alan Yûsiv Paşa, Qişlê, Seidiyê, Hac Hemade ve Hesen Axa köylerine saldırmış, QSD güçlerinin sert direnişine çarparak geri püskürtülmüştü. Çetelerin bölgeye yönelik sivil halkı hedef alan kaçırtmak ve korkutmak amaçlı topçu saldırıları devam ediyor. O köylerden biri de Seidiye köydü.
Mislit Arap aşiretinden 4 aile Tişrîn Barajı’nın kuzeybatısında yer alan Seidiyê köyünde yaşıyor. Sürekli çetelerin topçu saldırılarına maruz kalan köyde QSD güçleri ailelerin zarar görmemesi için güvenli bölgelere nakletti.
‘Hür bir şekilde kültürümüzü yaşayacağız’
QSD güçleri tarafından kurtarılan aileler içinde yer alan Hesen Mislit şöyle konuştu: “QSD güçleri bizi kurtardı. QSD güçleri bizi kurtarmamış olmasaydı, şimdiye çeteler bizi kaçırır ve akıbetimiz bilinmezdi. Şuanda hürüz. Normal yaşamımıza dönebiliriz. Bizi kültürümüzden mahrum bırakan çeteler ardından artık kültürümüzü özgür bir şekilde yaşayacağız. Bizi çetelerin zulmünden kurtaran QSD güçlerine teşekkür ediyoruz.”
(ad)
ANHA

No comments