Breaking News

QSD’li Ehmed El-Xelef’in ailesine kitlesel taziye ziyareti

GIRÊ SIPÎ – Eyn Îsa direnişinde yaşamını yitiren QSD savaşçısı Ehmed Xelîl El-Xelef için kurulan taziye çadırını ziyaret eden yüzlerce yurttaş, aileye başsağlığı dileklerini sundu.
Girê Spî’de yüzlerce kişi 29 Aralık 2015’te DAIŞ çetelerinin Eyn Îsa saldırısına karşı gelişen direnişte yaşamını yitiren Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçısı 2015’an de Ehmed Xelîl El-Xelef için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.
Özyönetim eşbaşkanları Mensûr Selûm ve Leyla Mustefa, TEV DEM yöneticisi Ednan Îbrahim, Girê Spî Dışilişkiler Komitesinden Umer Elûş, Yekîtiya Star yönetiminden Bihar Cûdî, QSD komutanı Kanî Kobanê, QSD Girê Sipî sözcüsü Feyad El-Xanim ve Mala güle üyeleri de halkla birlikte taziye çadırını ziyaret etti.
Taziye çadırında konuşan QSD Griê Sipî sözcüsü Feyad El- Xanim, devrim şehitlerini anarak onların izinde yürüyenleri selamladı. El-Xanim, şehitlerin mücadele çizgisinde zafere kadar kararlılıkla yürüme sözlerini yineledi.
TEV-DEM yöneticisi Ednan  Îbrahîm, Şehit Aileleri Kurumu  üyesi Mustefa Xoce de şehitlerin büyük fedakarlıklarla tarihi direniş destanlarına yenilerini eklediklerini ve bu uğurda akan kanın asla boşa gitmeyeceğini, tüm halkların birliklerini güçlendirerek çete terörüne karşı daha güçlü durmaları gerektiğini belirtti.
Konuşmalardan sonra QSD komutanı Kanî Kobanê, şehidin silahını ailesine teslim etti.
Girê Spî’nin 17 km güneyinde yer alan Xirbet El-Riz köyünden olan QSD savaşçısı Ehmed Xelîl El-Xelef, evli ve 3 çocuk babasıydı.
(aç)
ANHA

No comments