Breaking News

Şehba halkından QSD’ye ‘bölgemizi kurtarın’ çağrısı

EFRÎN – Şehba bölgesi halkından QSD güçlerine, “bölgemizi DAIŞ çetelerinden kurtarın” çağrısı yapıldı. Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne işgal amaçlı müdahalesinin kabul edilemez olduğu belirtildi.
DAIŞ çetelerinin Ezaz’a bağlı Um El- Hoş işgal etmesi ile köy sakinlerinden bir kısmı Efrîn kantonuna sığınmışlardı. Hali hazırda Efrîn’de yaşamakta olan köy sakinleri QSD güçlerinden köylerinin ve Şehba bölgesinin çetelerden kurtarılması istendi.
Um El-Hoş köy sakinlerinden Hesen Kedro, yaşam alanlarını terk etme zorunluluklarını şu sözlerle anlattı: “Çeteler köyümüzü havan topları ile dövmektelerdi. Can güvenliğimiz yoktu. O nedenle köyümüzü terk etmek zorunda kaldık.”
Türk devletinin Şehba bölgesini işgal etmek istediğini kaydeden Kedro, QSD güçlerinden köylerini ve bölgelerini kurtarmalarını istedi.
Bir başka yurttaş Werda Şemo, çetelerin köyü yoğun bir şekilde havan topları ile bombaladığını dile getirerek, QSD güçleri tarafından köylerinin işgal altından kurtarılmasını talep etti.
Tay aşireti mensubu ve Heyan köyü sakinlerinden Nafiz Bec QSD güçlerine Şehba bölgesinin çetelerden arındırılması için çağrı yaptı. Türk devletinin Suriye toprak bütünlüğüne yönelik işgal amaçlı girişimlerine de değinen Bec şunları dedi: “Türk devletinin bölgemize yönelik müdahalesini kabul etmiyor ve toprak bütünlüğümüzü koruyacağımızı  belirtiyoruz.”
(ad)
ANHA

No comments