Breaking News

Şervan Derwiş: İlerleyen günlerde QSD’ye yeni katılımlar olacak

KOBANÊ – Fırat Şehitleri Taburu komutan ve savaşçıları QSD çatısı altında yer alarak tüm Suriye topraklarını DAIŞ çetelerinden temizlik istediklerini belirtti. QSD Kobani Resmi Sözcüsü Şervan Derwiş, ilerleyen günlerde QSD’ye yeni katılımların olacağını söyledi.
Fırat Şehitleri Taburu genel komutanı Enes El-Casim, QSD saflarına katılımlarına ilişkin ANHA’ya konuştu. QSD Kobani Resmi Sözcüsü Şervan Derwiş, ilerleyen günlerde QSD’ye yeni katılımların olacağını duyurdu.
Fırat Şehitleri Taburu genel komutanı Enes El-Casim dün (13 Ocak) taburu ile birlikte bir açıklama yaparak Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile birleştiklerini duyurdu. Açıklamada,  QSD Suriye’de halkların özgürlük, adalet ve umudunu temsil ettiği kaydedilen açıklamada tüm halkların savunması için QSD komutanlığı çatısı altından savunma çalışmalarını yürütecekleri vurgulandı.
Fırat Şehitleri Taburu genel komutanı Enes El-Casim, öncelikli amaçlarına değinerek, bölgeyi DAIŞ vahşetinde kurtarmak istediklerini belirterek şöyle devam etti: “QSD’yi Suriye halklarını kurtuluş umudu olarak görüyoruz. O nedenle QSD çatısı altında yer almaya karar verdik.
Girê Ibrê köyünden tabur üyesi Ebdullhemîd Ebû Malik de, QSD’nin Kürt, Arap, Asuri, Süryani,, Türkmen ve Ezidi halkları arasında ayrım yapmadığını belirterek, QSD’ye katılmaya karar verdiklerini ifade etti.
QSD Kobani Resmi Sözcüsü Şervan Derwiş ANHA’ya verdiği demeçte, en son Fırat Şehitleri Taburunun QSD çatısı altında yer aldığını duyurduğunu, QSD’ye yeni katılımların ilerleyen günlerde artarak devam edeceğini dile getirdi.
Derwêş, DAIŞ çetesinin zulmü altında bulunan halklar QSD’ye imdat çağrısında bulunuyor” dedi.
(ad)
ANHA

No comments