Breaking News

Suriye halkı QSD’yi çağırıyor

SEYDO ÎBO – ŞERVÎN MUSTEFA
EFRÎN – Halep çevresindeki yaşam alanlarının işgal altında olması nedeniyle Efrîn’e taşınan yurttaşlar QSD güçlerinden bölgelerini özgürleştirmelerini istedi.
Henderat kampı ve Şehba baraj bölgesi sakinleri Demokratik Suriye Güçleri’nden (QSD) DAIŞ çetelerini bölgelerinden temizlemelerini ve yaşam alanlarına geri dönerek akrabaları ile tekrar birlikte yaşamayı istediklerini belirttiler.
Zekûr Serhan, 11 kişiden oluşan ailesi ile birlikte Efrîn’e göç etmek zorunda kalanlardan. Şuanda Şêrawa ilçesindeki Rubar kampında yaşıyorlar. Serhan: “evimize geri dönmeyi, akrabalarımızla yeniden bir arada olmayı özledik. QSD güçlerinin, yaşamı bize zehir eden çeteleri bir an evvel tüm Suriye topraklarından temizlemesini temenni ediyorum” dedi.
Îbrahîm El-Casim da Henderat kampı sakinlerinden. Savaş nedeniyle Efrîn bölgesine taşınmışlar. İbrahim, Efrîn halkının misafirperver olduğunu, bölgeye geldikleri zaman birçok ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.
Henderat kampı bölgesinde yaşanan çatışmaları anlatan İbrahim, “çete grupları rejime ait kontrol noktalarına saldırırken, biz sivillere de saldırıyordu. Evlerimiz topların hedefi haline gelmişti” ifadelerini kullandı.
QSD güçleri, Suriye topraklarını özgürleştirmelidir
Şehba baraj bölgesi sakinlerinden Ehmar El-Ehmed 4 çocuk babası. Çetelerin baskısı sonucu yaşadığı evi terk ederek Efrîn’e göç etmek zorunda kalmış. Çetelerin, evlerini yakıp yıktığını belirten Emar, “mağdur olmamıza rağmen ses çıkaramıyorduk. İlk olarak Tertûs kentine daha sonra da Efrîn’e taşındık” dedi.
Ehmed, köy hayatını özlediklerini söyleyerek, bölgelerinin özgürleştirilip yeniden huzur ortamına kavuşmasını, diledi.
Şehba baraj bölgesi sakinlerinden Şahid Hemo, yaşam alanlarına geri dönmeyi ümit ettiklerini söyleyerek, ‘’QSD güçlerinin bölgemizi DAIŞ çetelerinden temizlemesini bekliyoruz’’ dedi.
(ad)
ANHA

No comments