Breaking News

Til Eran’da rejim-çete işbirliği

HALEP – Til Eran’a dün geceden beri DAIŞ çeteleri havan toplarıyla saldırırken, Baas rejimi de 20 kürt yurttaşı YPG’yle ilişkili oldukları gerekçesiyle gözaltına aldı.
Baas rejimi ile DAIŞ çeteleri işbirliği halinde  Halep’in 20 km doğusunda yer alan ve kürtlerin yoğunlukta yaşadıkları Til Eran kasabasına saldırıyor.
ANHA Halep muhabirlerinin aktardığı bilgilere göre, dün geceden beri DAIŞ çetelerinin havan toplarıyla yoğun saldırı düzenlediği Til Eran kasabasında Suriye Baas rejimine bağlı güçler de sivil halka yönelik baskılarını artırdı. Baas güçleri, kasabadaki Kürtleri “YPG ile ilişkili” oldukları gerekçesiyle gözaltına almaya başladı.
Gözaltındakilerden haber alınamıyor
Til Eran’dan güvenlik gerekçesiyle ismini vermeyen bir kaynak, Baas güçlerinin son birkaç gün içinde 20 Kürt yurttaşı aynı gerekçeyle gözaltına aldığını ve şu ana kadar kendilerinden bir alınamadığını belirtti.
Baas rejim güçlerinin ayrıca Til Hasil ile Til Eran arasındaki yol ile Til Eran’ın batısında iki yeni kontrol noktası kurdukları, Kürtlerden zorla haraç aldıkları ve çete saldırıları sonucu göç etmek zorunda kalmış olan Kürtlerin de evlerindeki eşyaları çalıp talan ettikleri öğrenildi.
Kaynak, rejim güçlerinin bu uygulamalarla kasabada Kürtler ile Araplar arasında fitne çıkarmak istediğini, bunun da Baas rejimiyle DAIŞ çeteleri arasındaki işbirliği anlamına geldiğini söyledi.
Çete saldırıları sürüyor
Öte yandan Til Eran’ın kuzeyindeki buğday ambarlarında mevzilenmiş olan DAIŞ çetelerinin de kasabadaki sivil halkı hedef alan topçu saldırıları devam ediyor.
Dün gece 22.15 dolaylarında Herari İsrasyonu ve yakınlarındaki buğday ambarından Til Eran kasabası ile El-Sifîrê kentine yönelik topçu saldırısında 10 sivil yaşamını yitirmiş, onlarcası da yaralanmıştı.
Baas rejiminin kontrolündeki Til Eran kasabasında rejim güçlerinin halka yönelik baskıları ve çetelerin kuşatma ve saldırıları 2 Kasım 2015’ten bu yana aralıksız devam ediyor.
 (ekip/aç)
ANHA

No comments