Breaking News

Türk MİT’i Ezaz’da yeni bir çete koalisyonu oluşturuyor

EFRÎN – Türk devleti Cerablus ve Ezaz bölgesinde yeni bir koalisyon oluşturma peşinde. Newaf El-Beşîr öncülüğünde oluşturulacak koalisyona silah yardımı ve lojistik yardımı yapılacağı belirtiliyor.
ANHA muhabirlerinin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre; son dönemlerde Türk MİT’inin  Newaf El-Beşîr’in öncülüğünü çektiği 25 Suriyeli ile Bakurê Kürdistan’da Antep’e bağlı ,Nizip ilçesinde  bir araya geldiği belirtildi. Toplantıda Suriye topraklarını işgal etmek ve Erdoğan’ın ‘tampon bölge/güvenlikli bölge’ planının gerçekleştirilmesi amacıyla Cerablus ve Ezaz hattında yeni bir çete  gücü konumlandırmak üzere tartışmaların yürütüldüğü aktarıldı.
Aynı kaynaklar, oluşturulacak yeni gücün eğitilmesinden Türk güvenlik güçlerinin sorumlu olacağını, silah ve mühimmat yardımında bulunacağını söyledi. Bu çete gücüne 300 dolar ücret verileceği, yine çete gücünün arttırılması için Türkmenistan ve Özbekistan’dan birçok kişinin getirildiği kaydedildi.
Nizip’te MİT’le düzenlenen toplantıya katılan gruplardan kimilerinin Newaf El-Beşîr’in öncülüğünde kurulacak çete yapılanmasını kabul etmediklerini dile getiren güvenilir kaynaklar, bu grupların Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile DAIŞ çetelerine karşı savaşmak istediklerini ve Türk devletine güvenmediklerini belirttiklerini aktardı.
Son süreçte Türk askerinin Kilis-Ezaz arasında askeri yoğunlaştığı gözlenirken, Türk devleti Sultan Murat Tugayı çeteleri aracılığıyla Suriye topraklarına geçmiş ve Qere Mezraa, Qere Koprî ile Hercelê köylerini bombalamıştı.
(ad)
ANHA

No comments