Breaking News

Türkiye DAIŞ için “güvenli koridor” açtı

KOBANÊ – Cerblus’a askeri araçlarını geçiren Türk devleti, sınır kapısının dousundaki mayınları temizleyerek DAIŞ çetesiyle arasında mayınlardan arındırılmış bir koridor açtı. Karkamış’ta ise, olağanüstü ambulans hareketliliği gözleniyor.
AKP/Erdoğan hükümeti, “kırmızı çizgisi” Cerablus’taki çetelerle bağlantılarını güçlendirmek ve Rojava’ya yönelik yeni saldırılar planlamak üzere çetelerle arasına “güvenli koridor” açtı.
Cerablus’tan güvenilir kaynakların ANHA’ya aktardığı bilgilere göre; iki gece önce Cerablus’a iş makineleri ve 2 adet mayın arama-temizleme aracı ile giren Türk ordusu, ilerlediği yol güzergahındaki döşeli mayınları kaldırdı. Mayınlardan temizlenen alanda türk ordusu şimdi de DAIŞ çetelerinin desteğiyle Karkamış sınır kapısının doğu yakasında Türkiye-Suriye arasında çete ve aslerlerin karşılıklı serbest giriş-çıkışları için yeni bir yol açıyor.
Görgü tanıkları DAIŞ çetelerinin sivil elbiseler giyerek sınırın Türkiye tarafına geçtiklerini ve oradan da ellerini kollarını sallayarak rahatça geri döndüklerini belirtti.
Karkamış’ta “hastane” ve anormal ambulans hareketliliği(!)
Kaynaklar, Türk ordusunun Suriye sınırını ihlal edip Cerablus’a mayın temizleme araçlarıyla girip söz konusu yolu açtıktan sonra, Cerblus’un hemen karşısındaki Kilis’in Karkamış ilçesinde bir “hastane” açıldığını ifade etti.
Bölgede son 3 gündür ambulansların anormal bir hareketililik içinde olduğuna tanık olan kaynaklar, türk devletinin sınırın iki tarafındaki mayınları sınıra duvar örme bahanesiyle temizlediğini ve yollar açtığını ileri sürdüğünü belirtti.
Türk devletinin İblid bölgesinde kurduğu Kızılay çadırlarında çetelere silah ve cephane sevk ettiği görüntülerinin internette yayılmasından sonra, şimdi de Karkamış’ta “hastane” açması ve yoğun ambulans hareketliliği gözlenmesi de çetelere yine silah ve mühimmat nakledildiğine işaret olduğu belirtiliyor.
(aç)
ANHA



No comments