Breaking News

YPG: Güçlerimiz Şehîd Xebat’ın izinde zafere yürüyor

HABER MERKEZİ – YPG Genel Komutanlığı, şehadetinin 4. yıldönümünde YPG’nin kurucu Komutanı Xebat Dêrik’i anarak izinden yürüme sözünü yineledi.
YPG Genel Komutanlığı, YPG’nin kurucu komutanı Xebat Dêrik’in şehadetinin 4.yıldönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yayımladı.
YPG Genel Komutanlığı tarafından YPG sitesinde yayınlanan açıklama şöyle:
“YPG’nin kurucu komutanı Xebat Dêrik’in şehadetinin 4.yıldönümünde büyük komutanımızın anısı önünde saygıyla eğilirken, kutsal değerleri uğruna yürütülen mücadele uğruna canını feda eden Komutan Xebat Dêrik’in izinden Demokratik Suriye ve özgür Kürdistan’ı inşa edene dek kararlılıkla yürüme sözümüzü yineliyoruz.
Şehid Xebat Dêrik onurlu bir devrimci ve cesur bir komutan olarak savaş cephanelerinde aralıksız yer aldı. 27 yıl soluksuz ve büyük coşkuyla Kürdistan’ın 4 parçasında önemli bir rol oynayarak tarihteki efsane komutanlar arasındaki yerini aldı.
Kürdistan Özgürlük Hareketi içerisindeki uzun yılların ardından yönünü Rojava ve Suriye’deki devrim sürecine çevirdi. Burada halkın savunmasını ve eğitim çalışmalarını üstlendi. Gençlerin örgütlenmesinde öncü rol oynadı. Halk meclisleri ve toplumsal işlerin örgütlenmesinde üstlendiği devrimci sorumluluğunu eksiksiz yerine getirdi.
Suriye devrim süreci hızla bir iç savaşa dönüşürken bu tehlike Rojava’ya da adım adım yaklaşınca, Şehîd Xebat ve birkaç arkadaşı bölge halklarının bu tehlikelere karşı savunulması amacıyla askeri bir güç kurdu. Şehîd Xebat, bundan sonra askeri çalışmalar ve halkın savunulmasını birincil amacı olarak gördü. Bütün gücüyle ve büyük bir emekle askeri örgütlenme içinde yer alan gençleri eğitip örgütlemeye başladı. Askeri gücün yetkinleştirilip geliştirilmesi ve daha nitelikli eğitimi için askeri kurumlar kurdu. Bu emek ve çabalarla geliştirdiği çalışmalar, Rojava Kürdistanı’nda ulusal bir gücün temeli oldu.
Şehîd Xebat’ın şehadeti YPG ve gelişimine büyük etkide bulundu. Güçlerimiz Şehid Xebat’ın mücadele çizgisine sahip çıkmak, mücadelesini büyütmek ve her tarafa yaymak için amansız bir çaba içindedir. Bu temelde Rojava’yı bütün halklarıyla Efrîn’den Til Koçer, Halep ve Kobanê’ye kadar kürt halkının yaşadığı her yeri büyük bir kararlılıkla savunmaktadır.
Birliklerimiz bugüne kadar Rojava’yı ve bu coğrafyada yaşayan bütün halkları ve kurumlarını savunmayı başarmıştır. Suriye rejimine bağlı şövenist güçler ile çete gruplarının saldırılarına karşı da güçlerimiz kahramanca direnmeye devam etmektedir.
Kurucu komutanı ve sembolü Şehid Xebat’ın izinde yola çıkan YPG, Rojava topraklarını savunmak için yüzlerce şehit vermiş, Şehid Xebat’ın yoluna bağlılığını her zaman ve her yerde göstererek Rojava halkının tüm oluşumları savunması yönündeki umut ve beklentilerine sahip çıkmıştır.
Şehid Xebat’ın eliyle örgütlendirilen bu güç, bugün O’nun anısını yaşamsallaştırıp büyük zaferler sürecine giren, Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) öncü gücü haline gelen, Suriye tarihindeki en güçlü askeri güç olarak terör ve zorbalığa karşı başarıya ulaşan yegane umut olup, tüm Suriye halklarının haklarını ve onurunu koruyan demokratik bir sistemin inşası için güçlü bir zemin oluşturmaktadır.
Bu vesileyle mücadele düzeyini yükseltme ve halkımızın talep ve özlemlerini gerçekleştirme sözümüzü yenileyerek onurlu bir yaşamı inşa edinceye kadar adım adım başarıya yürümeye devam edeceğiz. Tüm Rojava gençlerini başta, Şehîd Xebat olmak üzere tüm şehitlerin kanlarına en güçlü şekilde sahip çıkmaya, YPG saflarına katılarak Hakikat devriminde yer almaya çağırıyoruz. Şehîd Xebat Dêrik ve tüm Rojava devrim şehitlerinin izinde birliğimizi pekiştirerek zafer bayrağımızı her zaman en yücelerde dalgalandıracağız.”
(uş-my/aç)
ANHA

No comments