Breaking News

YPG: Halep ve Kobani’de çete saldırıları püskürtüldü

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, Halep’te bir Nusra çetesinin öldürüldüğünü ve Sirîn kasabasına yönelik saldırıların püskürtüldüğünü duyurdu.
YPG Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 6 Ocak günü El Nusra ve Ehrar El Şam çetelerinin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik bir saldırı düzenlediği, ağır silahlar ve havan toplarıyla sivilleri hedef alan çetelere YPG savaşçılarının anında müdahalede bulundu. YPG güçlerinin, çetelere karşı başlattığı karşı saldırlar sonucunda Cendol yolu üzerinde 1 çete üyesi öldürüldü çok sayıda çete de yaralandığı belirtildi.
Çetelerin iki koldan gerçekleştirdiği saldırılar püskürtüldü
YPG açıklamasında, “7 Ocak günü (bugün) saat 05.00’da DAIŞ çetelerinin Sirîn kasabasına yönelik bir saldırı düzenlemiştir denilerek “Güçlerimiz, Fırat nehrini geçerek Sirîn kasabasına bağlı Qadiriyê köyüne 2 koldan saldıran çete üyelerini takibe alarak müdahalede bulunmuştur. Kısa süreli yaşanan çatışma ardından çete üyeleri alandan kaçmak zorunda kalmıştır. Çatışmadaki ölü ve yaralı çete sayısı netleştirilememiştir” denildi.
(ad)
ANHA

No comments