Breaking News

YPG/YPJ direnişi gençlerin yolunu aydınlatıyor

NEWRES XELÎL
KOBANÊ – YPG/YPJ savaşçılarının verdiği direniş ve gösterdikleri kahramanlık örneklerinin yarattığı etki,Kobanili gençler için bir  yol göstericisi oldu.
Narîn Kobanê, Kobani’nin 35 km batısına düşen Arap köyü Til El-Ebir’den.
Narîn Kobanê (22) isimli genç kadının YPG/YPJ savaşçıları ile ilk kez karşılaşmaları yaklaşık 4 ay önce  köylerinin DAIŞ çetelerinden arındırılması sonrasında oldu. YPG/YPJ savaşçılarının DAIŞ çetelerine karşı verdiği direnişten büyük moral alak Kobanê, Asayiş güçleri çatısı altında yürütülen çalışmalara dahil oldu. Kobanê’nin katılımı ardından köyün 27 genci daha Asayiş güçleri ve YPG saflarında katıldı.
Ekonomik nedenlerden kaynaklı doğduğu köyden uzakta yaşayan Kobanê, 2012 yılında Şam’dan döndüğünde köyleri DAIŞ çetelerinin işgali altında kalmıştı.
YPG/YPJ savaşçılarının sadece Kürt halkını değil bölgede yaşayan tüm halkları korumak için büyük fedakarlıklar göstererek, şehit vererek çetelere karşı savaştığını belirten Kobanê, gördüğü fedakarlıklar karşısında savunma hattında yer almak için Asayiş güçlerine başvuruda bulundu.
QSD savaşçıları tarafından  23 Aralık 2015 tarihinde DAIŞ çetelerine karşı Kobani’nin güneyinde başlatılan hamlede yer alan Kobanê, Arap gençlerine halkların iradesini ve kardeşliğini  daha güçlü tesis etmek için Asayiş ve YPG/YPJ saflarına katılım çağrısında bulundu.
(uş)
ANHA

No comments