Breaking News

6 Süryani şehidi Hesekê’de anıldı

HESEKE – 6 Süryani özgülük savaşçısı, Süryani ve Asuri Şehit Aileleri Kurumu’nca düzenlenen bir törenle anıldı.

DAIŞ çetelerinin 23 Şubat 2015’te Til Temir’e düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren Süryani Askeri Meclis üyesi 6 özgürlük savaşçısı (Tamir Cemîl Behê, Cozêv Hirant Efî, Heysem Îsam Yunan, Mîlad Samî Adem, Coliyan Beho Osê ve Mariyos Olêter Hirmiz Süryani ve Asuri Şehit Aileleri Kurumunca organize edilen bir törenle anıldı. Anma töreni Hesekê’de Nasire mahallesinde Ezrai Süryani Ortodoks kilisesi  meydanında gerçekleşti. Törene kent sakinleri dışında Demokratik Özerklik Yönetimi’nden temsilciler, Sivil Toplum Kurumlarından üyeler katıldı.

Sotoro gücü tarafından düzenlenen askeri bir tören sonrasında, Süryani Askeri Meclisi üyesi Horo Oro, ülke savunmasına değindiği konuşmasında, şehitlerin savunmadaki amansız ve emsalsiz direnişini dile getirdi.

Daha sonra Süryani Birlik  Partisi başkanı ve İnsan Hakları Konseyi başkanı Senherîb Bersûm, Süryani Kadınlar Birliği Sîham Qirêyo, Yasama Meclisi Başkanı Ekrem Mehşûş, Hesekê Şehit Aileleri Kurumu üyesi Ehmed Sead ve PYD adına konuşmalar yapıldı.

Konuşmacılar, Türk devletinin Rojava ve halkına yönelik düşmanca tutum ve politikaları kınadı. Bölge halkından örgütlü özgür ortak yaşamlarını güçlendirmeleri istendi.

Konuşmalar ardından özgürlük şehitleri şiirlerle ölümsüzleştirildi.

(ad)

ANHA

No comments