Breaking News

8 Özgürlük savaşçısı uğurlandı

EFRÎN – Devrim mücadelesinde ölümsüzleşen 8 özgürlük savaşçısı Şehid Seydo ve Şehid Refiq şehitliğinde son yolculuklarına uğurlandı.

Rojava devrimin savunulmasında öncülük eden ve ölümsüzleşen 8 özgürlük savaşçısı Efrin ‘in Cındirésé’deki Şehid Seydo ve Şera ilçesindeki Şehid Refiq şehitliğinde son yolculuklarına uğurlandı.

Ölümsüzleşen 8 özgürlük savaşçısı Şehid Seydo ve Şehid Refiq şehitliğinde bir merasim ile toprağa verildi.

Halep’in Kürt mahallerinden Eşrefiye mahallesinde 20 – 21 Şubat tarihlerinde şehit düşen “Kanî Mihemed (Serhed), Şêxmûs Mustefa (Tolhildan Zagros), Menan Mustefa (Xebat Dêrik), Mahir Kino (Mahir), Cemîl Birîmo (Cemîl) û Delîl Hisên (Egîd)” ve Tıl Rıfat’ta Türk devletinin bombardımanı sonucu şehit düşen özsavunma gücü üyesi Reşîd Mihemed, yine çetelerin 22 Şubat’taki bombardımanı sonucu şehit düşen Şexmeqsud mahallesi Asayiş üyesi Mihemed Xelîl ‘i son yolculuklarına uğurlamak amacıyla Mabeta Şehit Aileleri Kurumu kitlesel tören düzenledi.

Binlerce Efrin’li yurttaş merasime şehitlerini uğurlamak için merasime katıldı. Efrin merkezdeki Avrîn hastanesi önünde bir araya gelen binlerce yurttaş oluşturdukları raç konvoyu ile Mabeta ilçesine doğru yola koyuldu.

Özgürlük savaşında şehit düşen savaşçılarını uğurlamak için bir araya gelen halk Kurdi semboller taşırken sık sık sloganlar attı.

Araç konvoyunun Mabeta ilçesine varması ardından, şehitler merasim alanına getirildi. Merasim alanına geçildikten sonra devrim mücadelesinde ölümsüzleşenler için saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu ardından askeri tören düzenlendi.

Merasimde Efrin Savunma Konseyi başkanı Ebdo Îbrahîm, Şehit Aileleri Kurumu üyesi Xelîl Hisên, TEV-DEM yönetiminden Rojhilat Xelîl, YPG askeri meclis üyesi Sîdar Efrîn ve şehit aileleri birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda özgürlük mücadelesinde şehit düşenlerin halkların birliği, özgürlük ve barış mücadelesinde oynadığı önemli role dikkat çekildi. Ve özgürlük savaşında şehit düşenlerin fedakarlıkları sayesinde bugünlere gelindiğine değinildi.

Mabeta ilçesindeki merasim ardından özgürlük savaşçıları Cemîl, Reşîd, Xebat, Tolhildan ve Mahir” Şera ilçesinde bulunan Metina köyündeki Şehid Refîq şehitliğine, “Mihemed Xelîl, Egîd ve Serhed” ise Cindirêsê ilçesinde bulunan Şehid Seydo şehitliğine götürüldü.

Özgürlük savaşçıları her iki şehilikte de binlerce yurttaşın katılımı ile zılgıt ve sloganlar arasında toprağa verildi.

No comments