Breaking News

ABD: QSD ve YPG’yi destekliyoruz

HABER MERKEZİ – ABD Doğal Kararlılık Operasyonları Ortak Görev Gücü Sözcüsü Christopher Garver, “Biz Demokratik Suriye Güçleri(QSD)’ni destekliyoruz, onlar da DAIŞ ile savaşa odaklanmış durumda” açıklamasında bulundu.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) öncülüğünde DAIŞ çeteleri ile  mücadele kapsamında oluşturulan Doğal Kararlılık Operasyonları Ortak Görev Gücü Sözcüsü Christopher Garver, Pentagon’daki günlük basın toplantısına telekonferans yoluyla katılarak Irak-Suriye sınırında yer alması ve petrol bölgesi olması nedeniyle büyük bir stratejik öneme sahip olan Şeddadê’ye yapılan operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Garver, ABD özel kuvvetlerinden küçük bir grubun danışman olarak Demokratik Suriye Güçleri ile çalıştığını belirterek, “Plan ve koordinasyon yardımında bulunuldu. Plan ve koordinasyon yapan kişiler hava saldırılarının doğru noktalara yapılmasını sağladı. Bu grupların önlerine çıkan hedeflere hızlıca saldırılması için temizleme bombardımanı yapıldı. ” dedi.

Şeddadi’nin DAIŞ çetelerinden temizlenmesi sürecinde Suriye Demokratik Güçleri’nin başarısına değinen Garver, “Hesaplarımıza göre 259 DAIŞ çetesi öldürüldü. Şehrin içinde daha sert çatışmaların çıkmasını bekliyorduk fakat şehre girildiğinde bu durumla karşılaşmadık. Zor olan kısmı şehrin dışındaydı” diye konuştu.

YPG’ye verilen destekle ilgili soruları da yanıtlayan Garver, “DAIŞ ile savaşmaya niyetli güçleri desteklemeye devam ediyoruz. Biz Demokratik Suriye Güçleri’ni destekliyoruz. Onlar da DAIŞ ile  savaşa odaklanmış durumda” diye konuştu.

(u)

No comments