Breaking News

AKP’nin çeteleri hezimete uğradı: En az 100 ölü

GIRÊ SPÎ – Türkiye topraklarından gelerek Girê Spî, Eyn Îsa, Silûk ve Mebrûka alanında 25 ayrı noktaya saldırı düzenleyen DAIŞ çetesine YPG/YPJ ve asayiş güçleri ölümcül darbeler indirdi. Birçok alanda halen devam eden çatışmalarda 100’ün üzerinde çete öldürüldü.

DAIŞ çeteleri Girê Spî, Eyn Îsa, Silûk ve Mebrûka arasında yer alan bölgede 25 ayrı noktadan organize bir saldırı düzenledi.

Saldırının arkasında AKP var

20 saat boyunca çatışmaları takip eden ANHA muhabirlerinin Girê Spî ve çevreisnde yaşanan çatışmalarda gelinen son duruma ilişkin aktardıkları bilgiler saldırının detaylarını ve Türkiye bağlantısını giderek daha fazla belirgin kılıyor.

Ateşkes gecesi organize saldırı ve katliam provası

Dün gece 00.00 itibariyle Suriye’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden sadece bir saat 15 dakika sonra AKP/Erdoğan’ın destekleyip Rojava’ya sızdırdığı DAIŞ çetesi adeta Girê Spî’de katliam provası yaptı. ancak YPG/YPJ ve asayiş güçleri çetelere engel olup büyük bi katliamın önüne geçti.

Saatlerce göğüs göğüse çatışma

Önemli bir kısmı Türkiye’den  Girê Spî’ye sızdırılan ve bir kısmı da Rakka tarafından Eyn Îsa ve Siluk tarafına saldıran çetelere YPG ve asayiş güçleri anında sert karşılık verdi. Bunun üzerine gece saat 01.15’te başlayan çatışmalar yakın mesafede göğüse devam etti. Birçok noktada çeteler kısa sürede çembere alındı.

Girê Spî merkezine 4 koldan giren çeteler Elektrik İdaresi, okul, Kültür Sanat Merkezi ve Fırında mevzilendi. Şiddetli çatışmalar sabah saat 04.30’a kadar çok şiddetli devam etti. Sabah erken saatlerde durulan çatışmalar gün içinde öğleye doğru yeniden şiddetlendi.

100’ün üzerinde çete üyesi öldürüldü

Şu ana kadar devam eden  çatışmalarda 100’ün üzerinde çete öldürülürken,  Girê Spî’de 26, Silûk’ta ise 14 çete cenazesi YPG güçlerinin eline geçtiği, arazide halen onlarca ceset olduğu da bölgeden alınan bilgiler arasında.

YPG/YPJ savaşçılarının çetelere ağır darbeler vurduğu çatışmalar halen bir çok noktada devam ediyor.

Türk askerleri ve çetelerden eşzamanlı saldırı

Muhabirler, Türk askerlerinin de DAIŞ çetelerinin saldırılarıyla eş zamanlı olarak YPG/YPJ mevzilerini yoğun ateş altına aldığını ve bazı askerlerin çetelerle birlikte Rojava topraklarına girdiğini, ancak Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının çetelerin kaldığı yerleri bombalamaya başlaması ile sınırın öte tarafına geri döndüklerini kaydetti.

Çeteler Türkiye’den geldi, bazıları yine oraya kaçtı

Girê Spî saldırısında yer alan bazı çetelerin ise, YPG güçlerinin sert müdahalesi ardından sınırın Bakurê Kurdistan tarafına geçmesi ve Türk askerlerinin hiçbir müdahalede bulunmaması dikkat çekti.

(u/aç)

ANHA

No comments