Breaking News

‘Bizi temsil eden güç QSD’dir’

DIJLE YÛSIF
QAMIŞLO – El-Zubêd aşiretinin temsilcisi Şêx Raxib El- Faris,Suriye toprakları üzerinde şu ana kadar DAIŞ çetelerine karşı aralıksız savaşan tek gücün QSD olduğunu belirterek bu nedenle Suriye halklarının gerçek temsiliyetini QSD ‘nin yaptığını kaydetti.
El-Zubêd aşiretinin temsilcisi Şêx Raxib El- Faris,QSD savaşçılarının bölgede elde ettiği başarıları ANHA’ya değerlendirdi.
Şêx Raxib El-Faris, değerlendirmelerine Şedade’nin QSD savaşçıları tarafından özgürleştirilmesini tüm Suriyeli halklara kutlayarak başladı.
Suriye ve Rojava’daki özgürlük devriminin başladığı zaman YPG/YPJ savaşçılarının bölge halkları arasında hiçbir ayrım gözetmeden koruduğunu belirterek sonrasında ilan edilen Asayiş güçlerinin varlığının iç güvenliği sağlam açısında önemli bir adım olduğunu dile getirdi.
Şêx Raxib El-Faris,halkın can ve toprak güvenliğine dair büyük bir irade gösteren YPG/YPJ savaşçıları ardından QSD güçlerinin de kısa bir zaman dilimi içerisinde DAIŞ çetelerine büyük darbeler vurduğunu kaydetti.
Şêx Raxib El-Faris,QSD savaşçılarının tüm Suriyeli halkların temsiliyetini sağladığını belirterek QSD’nin kendini halkın hizmetine fedaice adayarak çetelere karşı koruduğunu dile getirdi. Çok sayıda stratejik noktanın DAIŞ çetelerinden temizlenerek QSD tarafından özgürleştirildiğini dile getiren Şêx Raxib El-Faris, göç eden Rojava ve Suriye halklarına topraklarına dönme çağrısında bulundu.
(u)
ANHA

No comments