Breaking News

Ceyş El-Suwar sözcüsü: Türkiye çetelere silah veriyor

EFRÎN – Ceyş El-Suwar resmi sözcüsü  Tariq Ebû Zêd,Türk devletinin El-Nusra çetelerine silah desteği sunduğunu belirtti. Ebû Zêd ateşkes anlaşmasında uyacaklarını, fakat DAIŞ ve El-Nusra çetelerine karşı mücadele etmeye ara vermeyeceklerini belirtti.

QSD çatısı altındaki Ceyş El-Suwar (Devrimciler Ordusu) resmi sözcüsü Tariq Ebû Zêd, Hama, İdlib ve Halep’in köylerindeki El-Nusra çetelerinin Türk devletinin perspektifleri ile Ceyş El-Suwar mevzilerine saldırdığını belirterek,  Türkiye’nin çetelere silah yardımında bulunduğunu ve Türkiye’nin bölgedeki planlamalarını kabul etmeyen Ceyş El-Suwar savaşçılarına saldırttığını kaydetti.

3 aydır DAIŞ çetelerinin işgali altında olan bölgelere doğru operasyonlar düzenlediğini belirten Ebu Zêd, “El-Nusra çetelerinin engel çıkararak DAIŞ çetelerinin olduğu alanlardan önce kendileri ile uğraşmamızı amaçlıyorlar. DAIŞ ve El-Nusra’nın birleşmesinin ardından Ceyş El-Suwar savaşçılarına saldırmaya başladılar”dedi.

Ebû Zêd, QSD savaşçılarının ilerleyişi karşısında Türk devleti ve çetelerin Halep’in kuzeyinde saldırılarını yoğunlaştırdığını belirterek Türkiye’nin Suriye’nin iç işlerine karışmaya hakkı olmadığını ve bu saldırılar araçlığı ile Suriye’de işgal planlarını hayata geçirme hayallerini gerçekleştiremeyeceğini kaydetti.

Ebû Zêd, Suriye’de akan kanın durması ve barışcıl yöntemlerin devreye girmesi için ateşkes anlaşmasının başarılı bir şekilde uygulanması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Ceyş El-Suwar resmi sözcüsü  Tariq Ebû Zêd, savaşçılarının Suriye’de özellikle Halep’in kuzeyinde hazırlıklı olduklarını ve DAIŞ, El-Nusra çetelerini Suriye topraklarından temizleyene kadar mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

(u)

ANHA

No comments