Breaking News

Ceyş El Suwar: Türk devletinin işgal girişimine karşı direniriz

EFRÎN – Ceyş El Suwar Genel Komutanlığı,  Türk ordusunun Ezaz’ın Maranaz ve Minih köyleri ve Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Mezreha köyüne obüs ve ağır silahlarla saldırılarına yönelik açıklama yaptı. Ceyş El Suwar, türk devletini uyararak işgal girişimine karşı halkı ve topraklarını koruyacaklarını belirtti.
Ceyş El Suwar (Devrimciler Ordusu) Genel Komutanlığı, Türk devletinin açık bir şekilde çetelere destek verdiğini belirtti.
Türk ordusu bugün Efrîn’in Yazıbağı köyü sınırında bulunan karakoldan Ezaz’ın Maranaz ve Mınıh köyleri ile Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Mezreha köyüne obüs ve ağır silahlarla saldırdı. ANHA muhabirlerinin verdiği bilgilere göre, Türk ordusunun özellikle sivil yerleşim merkezlerini hedeflediği obüs saldırının saat 16.25 sularında başladığını ve hala devam ettiği belirttildi.
جيش-الثوار-يدين-القصف-التركي-ويحذره-من-أي-تصعيد
Konuya ilişkin resmi internet sitesinde bir açıklama yapan Ceyş El Suwar, Türk ordusunun Halep kırsalına yönelik düzenlediği saldırıları kınayarak şunlara yer verildi: “Bugün Türk ordusu obüslerle Ceyş El Suwar tarafından bir süre ence Türkiye destekli ve El Kaide bağlantılı çetelerden özgürleştirdiği Malkiyê ve Tinib köylerini bombalamıştır. Türk devletinin bu terörist grupları çetelere çıkarları temelinde verdiği destek tüm çıplaklığıyla ortadadır. Türkiye’nin Suriye halklarının devrimi ve esenliğini istemesi gibi bir derdi yoktur. Çünkü Suriye’deki devrimci güçlere karşı çetelere destek vermektedir.”
Ceyş El Suwar açıklamasında devamla şunlar belirtildi: “Türkiye’den çete grupları dün ve bugün silahlarıyla birlikte El-Selamê sınır kapısından bölgeye gönderilmiştir. Türk devlerinin ‘Suriye halklarına destek veriyorum’ iddiası büyük bir yalan ve ayıptır. Çünkü bu çete grupları tüm dünyada Suriye halklarını katletmekle suçlanmaktadırlar. Yani türk devleti Suriye  halklarına destek amaçlı değil, Suriye devrimini boğmak suretiyle çeteleri bölgeye göndermektedir.”
Açıklamanın sonunda şunlar kaydedildi: “Türk devletinin saldırıları yalnızca Baas rejimin ve çete gruplarına hizmet anlamında gelir, bu da Suriye halklarına hizmet etmez. Şayet Türk  devletinin topraklarımızı işgal etmek gibi bir niyeti varsa, o zamanda biz halkımızı ve toprağımızı korumaya hazırız. Nasıl ki Baas rejimine ve çetelere direniyorsak türk devletinin de işgal girişimine karşı direniriz.”
Maranaz ve Minih köyleri ve Minih köyündeki askeri havaalanı  11 şubatta (2 gün önce) Ceyş El Suwar (Devrimciler Ordusu) tarafından Ehrar El Şam ve Cephet El Nusra çetelerinden temizlenmişti.

No comments