Breaking News

DAIŞ saldırısında Türk askerleri de yer aldı

HABER MERKEZİ – 27 Şubat’ta yürürlüğe giren Suriye’deki ateşkesten bir saat sonra DAIŞ çetesinin 4 ayrı koldan Gire Spi’ye düzenlediği kapsamlı saldırıda Türk askerlerinin de aktif yer aldığı ortaya çıktı.

Türk ordusu, DAIŞ çeteleri ile birlikte Kobani’deki 15 Eylül saldırılarından sonraki en kapsamlı saldırısını 27 Şubat’da saar 01:15’te Gire Spi’ye  gerçekleştirdi. Türkiye tarafından sınırı geçen çetelerin saldırılarına Türk ordusu ağır silahlar ve askeri gücü ile yoğun destek verdi.
Saldırıların hedefi olan Nestel Köyü’nde de şiddetli çatışmalar yaşandı. Gazeteci arkadaşımız Sinan Cudi, Nestel köyüne giderek çete ve Türk ordusunun ortak planlamalarının sonucunda başlayan saldırıların  nasıl gerçekleştirdiğine  dair önemli ipuçlarını görüntüledi.

Görüntülerde çeteler ve Türk askerinin birlikte  Mebruka ve Gire Spi arasındaki bir yolu nasıl kestiği ve diğer bir grubun da ağır silahlarla YPG ve Asayiş güçlerine saldırdığı ve yanı sıra döşenen mayınlar ve sivilllerin katledildiğine dair önemli kareler yer alıyor.

(u)

ANHA
 

No comments