Breaking News

Girê Spî tümden çetelerden temizlendi!


GIRÊ SPÎ – AKP’nin Girê Spî’ye saldırttığı çeteler, 16 saat boyunca yaşanan şiddetli çatışmalar sonucunda kasabadan tümden temizlendi.

Türk devletinin Girê Spî’yi çetelerin denetimine geçirme planı ve saldırısı birkez daha başarısızlığa uğratıldı.

Dün gece yarısından sonra Türkiye sınırından Girê Spî’ye sızdırılan ve Mentiqet-ul Îskan bölgesine yerleşen DAIŞ çeteleri, daha sonra saat 01.15 dolaylarında Girê Spî merkezinde Îskan bölgesi, Eyn Arûs, Watanî Hastanesi ile Hemam Tirkman köyüne saldırdı.

GIRESPI-HAT-PAQSKIRN-JI-CETA-1Çete saldırılarına YPG/YPJ ve Asayiş güçleri anında karşılık vererek bir süre sonra çeteleri kuşatmaya almayı başardı.

Çatışmalar 16 saat sürdü

YPG komutanları, saldırıları düzenleyen çete gruplarının bir kısmının Türkiye sınırından, bir kısmının da Rakka bölgesinden bölgeye sızdığını belirterek ne pahasına olursa olsun, Girê Spî halkını koruyacaklarını ve çeteleri kasabadan temizleyeceklerini bildirdi.

Dün gece yarısı saat 01.15’te başlayan ve yaklaşık 16 saat süren çok şiddetli çatışmalar sonucunda Girê Spî merkezinde Îskan bölgesi, Eyn Arûs, Watanî Hastanesine konumlanan çeteler saat 16.00’da kasaba merkezinden temizlendi. Çatışmalarda onlarca çete üyesi öldürüldü.


GIRESPI-HAT-PAQSKIRN-JI-CETA-3Hemam Tirkman köyü ve Şergirak, Silûk ve Eyn îsa arasında kalan geniş arazide DAIŞ çeteleriyle YPG güçleri arasındaki çatışmalar ise devam ediyor.

YPG Basın Merkezi bu sabah saldırıya ilişkin yaptığı ilk açıklamada çetelerin bir kısmının Türkiye’den gelerek saldırı düzenlediğini, Türkiye tarafından saldıran çete gruplarının sınıra sıfır noktada bulunan Girê Spî (Til Ebyad) kent merkezi, Nestel, Xwêra ve Qenetra köylerini hedeflediklerini, Güneyden, Rakka tarafından saldıran çete gruplarının ise Eyn Îsa kasabasının doğusu ve Silûk kasabasının güneyinde bulunan Genterî, Şergirat köyleri hattını hedeflediğini, toplam 15 ayrı noktada şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydederek detayların daha sonra kamuoyuyla paylaşılacağını duyurmuştu.

(ekip/aç)

ANHA




No comments