Breaking News

HPG’den Amed ve Mardin’de eylemler

HABER MERKEZİ – HPG/YJA Star gerillaları Amed ve Mardin’de eylemler gerçekleştirdi. Amed-Bingöl yolunu kontrol altına alan gerillalar halka süreç hakkında bilgilendirme yaptı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Gerillaların Amed ve Mardin’de eylemler gerçekleştirdiğini belirten HPG, “22 Şubat günü saat 07.30’da bir Gerilla timimiz Mardin’in Dargeçit(Kerboran) ilçe merkezindeki çevre yolu üzerinde, işgalci TC ordusuna ait zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde zırhlı araç darbelenirken; ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

21 Şubat günü Gerilla güçlerimiz, Amed’in Kocaköy (Karaz) ilçesine bağlı Kesin köyü ile Kuçik köylerinde bulunan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na ait bir kampa yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde petrol kuyusu, kuyu pompası, yakıt deposu, arıtma sistemi ve jeneratör imha edilmiştir.

21 Şubat günü saat 05.00 – 09.00 arasında Gerilla güçlerimiz Amed – Bingöl arasındaki yolu kontrol altına almışlardır. Burada kimlik kontrolleri gerçekleştiren güçlerimiz süreç hakkında da bilgilendirmeler yapmıştır. Yine burada AKP hükümeti ile çalışan özel bir şirket aracı ve malzemeleri imha edilmiştir” dedi.

Topçu bombardımanı sürüyor

HPG açıklamasında Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şu bilgilere yer verildi:

21 Şubat günü saat 09.30 – 12.00 arasında Şırnak’ın Uludere ilçesi sınırında bulunan Tepê Maymun karakolu; Medya Savunma Alanlarımızdan Heftanin alanına bağlı Şehit Renas alanını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.

21 Şubat günü saat 22.30 ile 22 Şubat günü saat 01.00 arasında Şırnak’ın Uludere ilçesi sınırında bulunan Aruş karakolu; Metina alanına bağlı Şehit Dilber tepesini obüs ve havanlarla bombalamıştır.

21 Şubat günü saat 17.00 – 17.30 arasında Avaşin alanı sınır hattında bulunan Zeytê karakolu; Zeytê vadisini obüs ve havanlarla bombalamıştır.

22 Şubat günü(bugün) saat 00.00 – 01.00 arasında Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Eriş karakolu; Zap bölgesine bağlı Xeregol tepesini obüs ve havanlarla bombalamıştır.”

HPG açıklamasında, “ 21 Şubat günü saat 09.00 – 19.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Garê alanı üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir” denildi.

(aç)

No comments