Breaking News

Kobani 3 yıl aradan sonra aydınlanıyor

CUMA MIHEMEDKOBANE-TINEBUNA-ELETIRIKE-2

KOBANÊ – Kobani’de 3 yıl aradan sonra elektrik sorunu birkaç gün içinde tümden ortadan kalkıyor.

3 yıldır çetelerin saldırıları altında bulunan Kobani’de, saldırılar nedeniyle elektrik şebekesinde ciddi hasar oluştu. Bu hasırın ortandan kaldırılması ve kentin yeniden aydınlanması için bir süredir başlatılan hummalı çalışma birkaç güne kadar sona eriyor.  26 Aralık 2015’te Tirşîr Barajı’nın temizlenmesi sonrasında, barajdan elde edilecek enerji ile kent aydınlanacak.

Kobani Enerji konseyi ve Elektrik Santrali yönetimi tarafından başlatılan çalışmalar neticesinde yeniden çekilen elektrik hattı elektrik dağıtım merkezine ulaştırıldı. Birkaç gün içerisinde de kentin tümden aydınlatılması planlanıyor. Elektrik Santrali yöneticilerinden edindiğimiz bilgilere göre, Kobani’nin batı yakasında elektrik şebekesi çete saldırıları nedeniyle tümden bozulmuştu.KOBANE-TINEBUNA-ELETIRIKE-3

Elektrik Santrali Müdürü Fehed Mihemed kentin aydınlanması için yürüttükleri çalışmalar hakkında şunları söyledi: “120 kişilik bir ekiple çalışmalarımız devam ediyor. bir ayı aşkındır itinayla yürüttüğümüz çalışmaların neticesi birkaç gün sonra ortaya çıkacak. Kentin büyük bölümünün elektrik sıkıntısı giderilmiş olacak.”

Elektrik kablolarına dokunulmaması konusunda uyarıda bulunan Mihemed, “yurttaşlarımızdan isteğimiz elektrik kablolarına dokunmamalarıdır” dedi.

(ad)

ANHA

No comments