Breaking News

Nistil yaralıları:Türk askerleri ve çeteler birlikte saldırdılar

SERÊKANIYÊ –  AKP eliyle Gire Spi’ye düzenlenen saldırılarda yaralanan Asayiş üyeleri, önce Türk askerlerinin daha sonra Türkiye sınırını geçen çetelerin kendilerine saldırdığını bildirdi.FADI SILEMAN DAUD

Çete grupları AKP’nin eliyle dün sabah 05.00 sularında Rakka ve Türkiye tarafından iki kol halinde Siluk kasabası ve Gire Spi’ye saldırdı. Saldırı sonrasında YPG/YPJ savaşçıları ve Asayiş güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Şiddetli çatışmaların yaşandığı yerlerden biri de Serekaniye’nin 20 km batısında ve Siluk kasabasın bağlı Nistil köyü idi.

Çatışmalarda yaralanan Asayiş üyeleri, Türk askerlerin ağır silahlarla başladığı saldırıların daha sonra Türkiye sınırından geçerek gelen çeteler tarafından sürdürüldüğünü belirtti.

Serekaniye Roj Hastanesi’nde tedavi gören Asayiş üyesi Fadî Silêman Dawid ve Rakiz Mehemed Mehemed çatışmalarda esnasında yaşananları ANHA ile paylaştı.

Fadî Silêman Dawid:

Sınırdan geçerek gelenleri öncelikle sivil olduklarını zannettik. Sonrasında sınıra tank ve ağır silahların getirildiğini gördük. Birkaç dakika sonra da Türk askerleri bizim olduğumuz tarafa doğru RAKIZ MIHMEDmermi yağdırmaya başladı. Türk askerleri aralıksız olarak mermi attı. O aralıkta çetelerde sınırı geçmeye başladı. Çetelerin olduğumuz alana yaklaşmasıyla birlikte çatışmalar başladı. Türk askeri çetelerin savunmasını yapıyordu. Asayişten ve YPG’den arkadaşlar gelene kadar çatışmaya devam ettik. Sonrasında yaralandım.

Rakiz Mehemed Mehemed:

Çeteler sınırı geçene kadar Türk askerleri ağır silahlarla aralıksız ateş açtı. Çeteler geldiğinde şiddetli çatışmlar yaşandı. Türk askerleri ve çeteler tarafından çembere alınmıştık. Çatışmalarda yaralandım ve arkadaşlarım tarafından hastaneye kaldırıldım.

(u)

ANHA

No comments