Breaking News

‘Ölüm pahasına da olsa Şêxmeqsûd’da direnmeye devam’

FÎDAN EBDULAH – RÛKEN BÎRO

HALEP –  Şêxmeqsûd  mahallesinde TEV-DEM tarafından yapılan seferberlik çağrısı üzerine YPG/YPJ savaşçılarıyla birlikte direniş  saflarına katılım sürüyor.

Şêxmeqsûd mahallesi sakinleri, TEV-DEM’in çağrısı üzerine YPG/YPJ savaşçıları ile birlikte mücadele etmek için direniş mevzilerine akın ediyor.

MIHMED SERQUT

Mehemed Serqût isimli 60  yaşındaki mahalle sakini, oğlu ile birlikte direniş saflarına katılarak çocuklarını ve topraklarını korumak için çetelere karşı savaşacaklarını kaydetti.

ELI SASO

53 yaşındaki mahallenin Arap sakinlerinden  Alî Şaşo, YPG’nin sivillere yönelik çete saldırıları karşısında kendini adeta siper ettiğini belirterek onurlarını korumak için YPG/YPJ savaşçıları ile birlikte direneceklerini kaydetti.

OSMAN HEDER

Ciddi sağlık sorunları ile boğuşan 60 yaşındaki Osman Hayder, bu toprakların çocuklarını korumak için direnişe dahil olduğunu açıkladı.Hayder, genç kadın ve erkekleri onurlarına sahip çıkmak için YPG/YPJ saflarına katılmaya çağırdı.

EBD ALHEMID NASED

Ebdul el-Hemîd el-Naşid 57 yaşında. Arap olan El-Naşid Kürt kardeşleriyle birlikte topraklarını koruyarak çetelere geçit vermeyeceklerini belirtti.



NAZLI RESO ZENEB XELIL FATEMA MIHMED EMINA MIHMED

Zeyneb Xelîl,  Nazlî Reşo,Fatma Mehemed isimli mahalle sakinlerinde uluslararası güçlerin mahallede olan katliamı görmek istemediklerini belirterek topraklarını ölüm pahasına da olsa bırakmayacaklarını kaydetti.

(u)

ANHA

No comments