Breaking News

Özgürlük savaşçısı Dilovan toprağa verildi

DIRBÊSIYÊ – QSD güçlerinin başlattığı Şedade’yi özgürleştirme hamlesinde şehit düşen YPG savaşçısı Dilovan Şahmîran (Azad Serêkaniyê) son yolculuğuna uğurlandı.
Kürt halkı özgürlük savaşında ölümsüzleşen evlatlarını toprağa vermeye devam ediyor. QSD güçlerinin başlattığı Şedade’yi özgürleştirme hamlesinde şehit düşen YPG savaşçısı Dilovan Şahmîran (Azad Serêkaniyê) Dirbêsiyê’de binlerce yurttaşın katılımıyla Şehid Rustem şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.
“Habur’un Gazabı” hamlesi kapsamında şehit düşen YPG savaşçısı Dilovan Şahmîran’ı (Azad Serêkaniyê) uğurlamak amacıyla Dirbêsiyê ve Zirêganê kasabasından binlerce yurttaş Dirbêsiyê Şehit Aileleri Kurumu önünde bir araya geldi.
Dirbêsiyê Şehit Aileleri Kurumu önünde bir araya gelen yurttaşlar Kurdi semboller taşırken sık sık “şehid namırın” sloganları attı. Yurttaşlar şehit cenazesini aldıktan sonra araç konvoyu ile Berkevirê köyünde bulunan Şehid Rustem şehitliğine doğru yola koyuldu.
Mezarlığa geçildikten sonra YPG savaşçıları şehit Dilovan Şahmîran’ı (Azad Serêkaniyê) omuzlayarak merasim alanine götürdü. Burada bir merasim düzenlendi. Merasi yapılan saygı duruşu ile başlarken, ardından askeri bir tören düzenlendi.
Ardından Dirbêsiyê Şehit Aileleri Kurumu adına Semer Hamid konuştu. Hamid konuşmasında özgürlük savaşında şehit düşen yiğitlerin sergilediği fedakarlıklar sayesinde Rojava devrimin, halkın ve Rojava topraklarının korunduğunu belirtti. Hamid tüm şehitlere topraklarından çeteleri temizleyecekleri sözü verdiklerini ve gereken herşeyi yapacaklarını belirtti.
Merasimde bir konuşma da Cizir kantonu TEV-DEM üyesi Edalet Umer yaptı. Umer şehitlerin izinden yürümeye devam edeceklerini, tüm bölgenin QSD güçleri tarafından özgürleştirileceğini ve DAİŞ çetelerinin temizleneceğini ifade etti. Umer konuşmasında Türk devletinin Şehba bölgesine yönelik saldırılarına dikkat çekti.
Merasim atılan sloganlar ve çekilen zılgıtlar ile son buldu.
(my)
ANHA


No comments