Breaking News

YBŞ: Komplonun 18. yılında Önder Apo ve Kürt halkının özgürlüğü garanti altına alınacaktır

HABER MERKEZİ – YBŞ Komutanlığı, Kürt Halk Önderi Öcalan’ın ve Kürdistan’ın özgürlüğü için direnişi büyütme çağrısı yaptı. Komutanlık, “Halkımız bulunduğu her yerde mücadeleyi zafere kadar en üst seviyeye çıkarmalıdır” dedi.
Şengal Direniş Birlikleri (Yekîneyên Berxwedana Şengal-YBŞ) Komutanlığı, 15 Şubat Komplosu’na ilişkin açıklama yaptı.
Yazılı açıklama yapan YBŞ, başta Êzîdîler olmak üzere tüm Kürtlere, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürdistan’ın özgürlüğü için bulundukları her yerde direnişi büyütme çağrısı yaptı.
Açıklamada, “Komplo Önder Apo ve halkımızın direnişiyle boşa çıkarıldı, sonuçsuz kaldı. Gün artık Önder Apo’nun ve halkımızın özgürlüğünü garantiye alma günüdür. Tarih bu fırsatı önümüze koymuştur. ‘Ben Kürdüm, özgür yaşamak istiyorum’ diyen herkes direnişi büyütmekle karşı karşıyadır” denildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
“1999’da Önder Apo’ya yönelik komplo gerçekleştiren, 2013’te Şengal’de Ezidilere ferman yaşatan aynı karanlık zihniyet bugün Cizre’de, Sur’da, Rojava’da tüm Kürtlerin imhasını amaçlamaktadır.
Ancak herkes bilmeli ki bu karanlık zihniyete, bu insanlık düşmanı canilere karşı amansız direnen Kürt halkı, komplonun 18. yılında Önder Apo ve Kürt halkının özgürlüğünü garanti altına alacaktır. Tarihin çöplüğüne gönderilecek olan bu insanlık düşmanları olacaktır.
Özellikle Êzîdî halkı bulunduğu her yerde komploya karşı durmalı ve Önder Apo etrafında saf tutmalıdır. Biz Êzîdî savunma gücü YBŞ olarak, şunu açıkça belirtiyoruz; Önder Apo’ya ve halkımıza zulümden, ölümden başka bir şey reva görmeyen bu karanlık, bu Kürt düşmanı, bu insanlık düşmanı zihniyete karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz. Halkımız da bulunduğu her yerde mücadeleyi zafere kadar en üst seviyeye çıkarmalıdır. Bu temelde komployu ve komplocu zihniyeti bir kez daha nefretle kınarken Önder Apo ve halkımız özgürleşene kadar mücadele sözünü veriyoruz.”
(u)
 
 

No comments