Breaking News

YPG: 9 çete cenazesi ve çok sayıda cephane ele geçti

HABER MERKEZİ – YPG, Sirîn’de yapılan arama tarama faaliyetleri sonucunda 9 çete cenazesi ile çetelere ait askeri malzemenin ele geçtiğini duyurdu.
YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, 12 Şubat günü saat 12.00’da DAIŞ çetelerinin Cerablus’un güneyindeki mevzilerinden Kobanê’nin güneybatısında bulunan Ebrê köyü ve çevresine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlediğini, saldırıda sivil bir yurttaşın yaşamını yitirdiğini bildirdi.
12 Şubat günü saat 13.00’da DAIŞ çetelerinin Tişrîn barajının doğusuna yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlediği açıklanan YPG açıklamasında, “Çete grupları saat 22.00’da ise Tişrîn barajının doğusunda yer alan Kadriye köyüne yönelik sızma girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından çete grupları alandan kaçmak zorunda kalmıştır.
12 Şubat günü 07.00 ile 08.30 saatleri arasında DAIŞ çeteleri ağır silahlarla Eyn Îsa kasabasıınn kuzeyine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir” denildi.
YPG, 12 Şubat günü YPG savaşçılarının Kobanê’ye bağlı Sirîn kasabasının güneyindeki Bucak köyünde arama-tarama faaliyeti yürüttüğünü belirterek, bu arama sonucunda YPG’nin 9 çete cenazesiyle birlikte 1 adet B7 roketatar ve 2 roketatar mermisi, 1 adet 120mm’lik havan ve 9 havan güllesiyle 2 adet el bombası ele geçirdiğini belirtti.
Açıklamada, 12 Şubat günü El Nusra ve Ehrar El Şam çetelerinin Halep’in kuzeyinde bulunan Seken Şikeyf bölgesinde bir saldırı girişiminde bulunduğuna yer verilirken,” Güçlerimizin müdahalesi ardından alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmada çetelere ait doçka yüklü askeri bir araç darbelenmiştir. Çatışmadaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir” denildi.
(ad)
ANHA
 
 

No comments