Breaking News

YPG: Tişrin çevresi ve Şêx Meqsud’da çok sayıda çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, çetelerin Şêx Meqsud mahallesi, Karakozak köyü ve Tişrin Barajı çevresinde saldırı girişimlerinde bulunduğunu açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Şêx Meqsud mahallesi ve Tişrin Barajı çevresinde çetelerin saldırı girişimlerinde bulunduğu duyurdu. Saldırılara YPG/YPJ savaşçıları tarafından anında cevap verilmesiyle başlayan çatışmalarda çok sayıda çete öldürüldüğü ve yaralandığı belirtildi.

YPG açıklaması şu şekilde:

“ 26 Şubat günü El Nusra ve Ehrar El Şam çeteleri Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırı düzenlemiştir. Seken Şebab ve Mesbeh mıntıkalarından düzenlenen saldırılar ardından güçlerimiz ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda çok sayıda çete üyesinin öldürüldüğü veya yaralandığı tespit edilmekle birlikte net sayıya ulaşılamamıştır.

Çete grupları ayın gün Eşrefiye yol kavşağında ve Cendol yolu üzerinde de güçlerimize eş zamanlı saldırılar düzenlemiştir. Eşrefiye yol kavşağında yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüştür. Cendol yolu üzerinde saldırı düzenleyen çetelere karşılık veren güçlerimiz çetelere ait 3 noktayı imha etmiş, ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.

* 27 Şubat günü sabah saatlerinde DAIŞ çeteleri Tişrîn barajının güneydoğusuna yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimizin müdahalesi ardından alanda başlayan çatışmalar saat 08.00’a kadar devam etmiştir. Çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Saldırı girişimi boşa çıkarılan çete grupları daha sonra Tişrîn barajının güney ve doğusuna yönelik ağır silah ve havan toplarıyla saldırılar düzenlemiştir.

* 27 Şubat günü 05.30 ile 09.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Cerablus güneyindeki mevziilerinden Kobanê’nin güneybatısında bulunan Qereqozax köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.”

(u)

No comments