Breaking News

YPG: Türk ordusu bir Arap yurttaşı katletti

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, Türk ordusunun  Girê Spî’nin batısında bulunan Susik ve Tifindir köyleri arasında bulunan sivil yurttaşlara yönelik bir saldırı düzenlediği ve saldırılarda sınırdan geçmeye çalışan Arap yurttaşları hedef alan Türk ordusunun ateşi sonucunda sivil bir yurttaşın yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi , Halep’in Şêx Mexsud mahallesine ve Seken Şebabi bölgesine yönelik saldırı girişiminde bulunduğunu duyurdu. YPG/ YPJ savaşçıları tarafından verilen etkin cevaplarla püskürtülen saldırılarda çok sayıda çetenin öldürüldüğü belirttildi. Açıklamada ayrıca çetelere ait bir dronenin düşürüldüğü kaydedildi.

YPG açıklaması şu şekilde:

“ 24 Şubat günü saat 00.00 sularında El Nusra, Ehrar El Şam ve Sultan Murad Tugayı çeteleri Halep’in Şêx Mexsud mahallesine yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Saldırıya anında karşılık veren güçlerimiz ile çete grupları arasında sabah saat 05.00 sularına dek şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Seken Şebab, Seken Şikeyf ve Eşrefiye üçgeninde yaşanan çatışmalar sonucunda çete güçlerinin saldırıları kırılmıştır. Bu çatışmalarda çetelere ait 14.5mm’lik bir doçka imha edilmiş, çetelere ait bir Drone düşürülmüştür. Çatışmalarda çok sayıda çete üyesinin öldüğü veya yaralandığı tespit edilmekle birlikte net sayıya ulaşılamamıştır.

Çete grupları 24 Şubat günü tüm gün boyunca de saldırılarına devam etmiştir.

Seken Şebabî bölgesinden saldırı düzenleyen çete grupları güçlerimiz tarafından engellenmiştir. Güçlerimizin karşı saldırılarında tespit edilebilen 5 çete üyesi öldürülmüştür. Eş zamanlı olarak Extêl Okulu çevresinde düzenlenen saldırı da güçlerimiz tarafından engellenmiştir. Bu alanda yaşanan kısa süreli çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Çeteler Mesbeh (yüzme havuzu) bölgesinde de ağır silahlar ve cehennem toplarıyla saldırı düzenlemiş ve güçlerimizin mevzilerine sızmaya çalışmıştır. Çete gruplarına müdahale eden güçlerimiz saldırıları tümüyle püskürtmüştür.

* 24 Şubat günü saat 09.00-14.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Eyn Îsa kasabasının doğusunda bulunan Şergirat köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

* Türk ordusu 24 Şubat günü saat 23.00’da Girê Spî’nin batısında bulunan Susik ve Tifindir köyleri arasında bulunan sivil yurttaşlara yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Sınırdan geçmeye çalışan Arap yurttaşları hedef alan Türk ordusunun ateşi sonucunda sivil bir yurttaş yaşamını yitirmiştir.

Türk ordusu Afrin’in Raco ilçesine bağlı Şediya köyü ve çevresine yönelik de ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir. “

(u)

No comments