Breaking News

2 Girê Spî direniş şehidi sonsuzluğa uğurlandı

QAMIŞLO – DAIŞ çetesinin saldırılarında Hemam Türkmen köyünde yaşamını yitiren 2 Öz savunma askeri Rodî Hecî Mihemed ile Ehmed El-Efîn Şehit Delil Saruxan Mezarlığında kitlesel bir törenle toprağa verildi.

Erdoğan/Dovutoğlu’nun desteği ile 27 Şubat’ta Girê Spî’ye işgal amaçlı DAIŞ çetesinin birçok koldan düzenlediği saldırılarda Hemam Türkmen köyünde yaşamını yitiren 2 Öz Savunma askerini ölümsüzlüğe uğurlamak için Qamişlo halkı bir araya geldi. Cenazelerini almak için Enteriyê mahallesi Mala Gel önünde bir araya gelen yurttaşlar oluşturdukları cenaze konvoyu ile Şehit Delîl Saruxan mezarlığına doğru yola koyuldu.

qamislo-merasima-cenazeyan-5-Large-620x364

Cizîr kantonu Savunma Konseyi başkanı Ebdulkerîn Saruxan, Şehit Aileleri Kurumu yöneticilerinin de katıldığı Şehitlikteki uğurlama merasiminde askeri bir tören düzenlendi.

qamislo-merasima-cenazeyan-7-Large-620x364

Ebdulkerîm Saruxan bir konuşma yaparak sözlerine devrim şehitlerini anarak başladı. Ardından başta şehit aileleri olmak üzere tüm Suriye halklarına başsağlığı dileklerinde bulundu.

Çetelerin vahşi saldırılarına karşı eşsiz bir direniş sergileyerek yaşamlarını yitiren savaşçılar için Saruxan, özgürlük savaşçılarının kendileri için aydınlattığı yolun kılavuzları olduğunu söyledi.

Saruxan, Girê Spî‘ye yönelik saldırıların Türk devletinin tezgahladığı bir palan olduğuna dikkat çekerek konuşmasına şöyle devam etti: “Türk devleti her defasında Kürt halkına karşı düşmanlık politikasının yanı sıra halkların kardeşliğini parçalamaya yönelik birçok kez kirli, katliamcı uygulamalar gerçekleştirmiştir. Fakat her defasında bu uygulamaları başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Somut örneği de Rojava devrimidir ve bu devrim dünyaya nam salmıştır.”

qamislo-merasima-cenazeyan-6-Large-620x364

Şehit Aileleri Meclisi adına Mawed Xelo konuşarak, “Halkların kardeşliği şehitlerimizin izini takip etme sözü veriyoruz” dedi.

Törende konuşan şehit aileleri evlatlarının ülkesi için verdiği mücadele ekseninde kendilerinin de topraklarını koruma ve özgür yaşamı inşa etme mücadelesine aktif bir şekilde katılacaklarını söyledi.

Konuşmalar sonrasında 2 şehit sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.

(ad)

ANHA


No comments