Breaking News

2 YPG’li Hesekê’de sonsuzluğa uğurlandı

HESEKÊ – Hesekêli yüzlerce yurttaş YPG’li Arap savaşçılar Sarî Mihemed (Ciwan Baş) ve Beşar Selman (Dilbirîn Qamişlo) sonsuzluğa uğurlamak için bir araya geldi.

24 Mart’ta Şedade’de yaşamını yitiren YPG’li Arap savaşçılar Sarî Mihemed (Ciwan Baş) ve Beşar Selman (Dilbirîn Qamişlo)’nun cenazesini Şehit Aileleri Kurumu önünde bir araya geldi. Savaşçıların cenazelerini teslim alan yüzler, uzun bir araç konvoyu eşliğinde Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola koyuldu.

Kitlenin şehitliğe ulaşması ardından YPG savaşçıları tarafından askeri bir merasim düzenlendi. Merasimde Şehit Aileleri Kurumu adına Ehmed Essed, PYD adına Şêxmûs Ehmed, Kongre Star adına Heyfa Mihemed ve YPG adına Mihemed Ebdella, MSD adına Cîhad Licê konuşmalarda bulundu.

Konuşmalarda şehitlerin ailelerine başsağlığı dilekleri iletilerek savaşçıların halkların kardeşliği sembolü olduğu belirtildi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgesi okunarak ailelerine teslim edildi. Özgürlük savaşçılarının cenazeleri sloganlar ve zılgıtlar arasında toprağa verildi.

 (u)

ANHA

No comments