Breaking News

4 Şêx Meqsûd direnişçisi Efrîn’de toprağa verildi

EFRÎN – Şêx Meqsûd direnişinde yaşamını yitiren 3 YPG/YPJ savaşçısı ile bir Ceyş El Surwar savaşçısı Efrîn’de toprağa verildi.

Efrîn kanton merkezi ile Şiyê ve Cindrês ilçelerinden yüzlerce kişi Halep’in Şêx Meqsûd direnişinde yaşamını yitiren YPJ’li Evîn Seyd (Rozerîn Zekeriya),  YPG’li Demhat Elî (Can), Hakan Dar (Merwan Gever) ve Ceyş El Suwar savaşçısı Hesen Mihemed’i sonsuzluğa uğurlamak için bir araya geldi. Cindrês’te Şehit Aileleri Kurumu önünde bir araya gelen kitle YPG/YPJ ve TEV-DEM, Ceyş El Suwar bayrakları açarak sık sık Şehitlere bağlılık sloganlarını haykırarak, şehitğe doğru yola koyuldu.

1 (4)

Kitlenin Şehîd Seydo Mezarlığına ulaşması ardından YPG/YPJ savaşçıları askeri bir tören düzenledi. Askeri tören sonrasında YPG komutanlarından Ferzende Efrîn, Yasama Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Seîd  ve Cindirês Şehit Aileleri Kuru Eşbaşkanı Fewzî Seydo konuştular.

Konuşmacılar, direniş kahramanlarının kendilerine bıraktığı mirasla mücadelelerini sürdürme kararlılıklarını ortaya koyarak, zafer sözü verdiler.

Konuşmalar ardından 4 özgürlük abidesi savaşçılar sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.

(ad)

ANHA

No comments