Breaking News

ABD: Türkiye’nin Suriye sınırından çeteler finanse ediliyor

HABER MERKEZİ –  ABD Dışişleri Bakanlığı raporunda, Türkiye’nin Suriye sınırı üzerinden gerçekleşen petrol, insan ve tarihi eser kaçakçılığıyla çetelerin finanse edildiği ve Türkiye’nin buna karşı önem alma konusunda yetersiz olduğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı uluslararası ‘Narkotik Kontrol Stratejisi Raporu’nun Türkiye bölümünde, Türkiye’nin Suriye sınırında çetelerin finansmanı için sık nakit akışı gerçektiği tespitine yer verildi.

Türkiye’deki kâr amacı gütmeyen kuruluşların da çete finansmanına açık olduğu aktarılan raporda, “Kara para aklama yollarının başında sınırda kuryelerle geniş çaplı nakit para kaçakçılığı, ülke içine ve dışına para transferleri, ticari yolsuzluk ve emlak, altın, lüks otomobil alımı geliyor” dendi.

‘Çatışmalar terör finansmanı riskini artırıyor’

Türkiye’nin Suriye sınırında son zamanlarda yaşanan çatışmaların çetelerin finansmanı, kara para aklama, insan ve petrol kaçakçılığı riskini artırdığı uyarısı yapılırken, Türkiye’nin soruşturma gücü, kurumlar arası işbirliği, polis kapasitesi, izleme ve ulaşma kabiliyetinin zayıf ve yetersiz olduğunun altı çizildi.

(u)

No comments