Breaking News

‘Adalet ve eşitliği sağlamak istiyoruz’

BÊRÎVAN OSMAN- HOGIR NECAR

SERÊKANIYÊ – Silûk’ta katledilen Êlîn ile Cûdî adlı 2 Arap kızının intikamı DAIŞ çetelerine karşı hamle başlatan QSD savaşçıları, adalet ve eşitliği sağlamak istediklerini, yürüttükleri savaşın da temel amacının bu olduğunu söyledi.

Silûk’ta katledilen Êlîn ile Cûdî adlı 2 Arap kızının intikamı için DAIŞ çetelerine karşı hamle başlatan QSD savaşçıları, operasyonun amacına ve hamlede gelinen aşamaya ilişkin ajansımıza konuştu.

QSD’li Ayser Orfa, bölgedeki birçok köy ve mezranın DAIŞ çetelerinden temizlenip özgürleştirilmesinin kendilerini bir nebze mutlu ettiğini belirterek “Temel sloganımız zaferdir. Operasyondan amacımız da başarıdır” dedi.SRK-NERINEN-ENIDAME-HEN-QSD-5

Orfa, hamle kapsamında çetelere ait çok sayıda silah ve cephaneyi de ele geçirdiklerini, çok sayıda tuzaklanmış mayın ve bombanın da etkisiz hale getirildiğini kaydetti. Orfa, şimdi çetelerden temizlenen köylerde güvenliği sağladıklarını da ifade ederek “tüm gücümüzle çocukları katleden bu çetelere karşı tüm Suriye topraklarını özgürleştirinceye kadar savaşacağız” şeklinde konuştu.

Arap olan Cûdî Serêkaniyê adlı QSD savaşçısı da çetelerin katlettiği Êlîn ve Cûdî adlı Arap kızlarının intikamı için operasyona başladıklarına vurgu yaparak bu çerçevede birçok köy ve mezrayı çetelerden kurtardıklarını ve halkın kendilerini çok sıcak karşıladığını, çetelerin bölgeden temizlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Cûdî, QSD olarak amaçlarının tüm Suriye topraklarında çete işgaline son verip yurttaşları DAIŞ zulmünden kurtarmak olduğunu kaydederek, bu görevi yerine getirmek için kanımızın son damlasına kadar kendimizi feda edeceğiz” dedi.

Cûdî Serêkaniyê, bütün Suriye ve Rojava topraklarını çetelerden temizlemeye hazır olduklarını belirterek amaçlarının huzuru ve adaleti sağlamak olduklarını kaydetti.

 (aç)

ANHA

No comments