Breaking News

Arık zulüm değil, huzur var

HOGIR NECAR – BÊRÎVAN OSMAN

SERÊKANIYÊ – Seleh ve Bermîl köylerinde çete zulmü bitti, köye huzur geldi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD)’nin Kezwan dağının batısı ve Rakka’nın kuzeydoğusu arasında iki Arap kızı ‘Êlîn ve Cudi’nin İntikamı’ adıyla hamle başlattı. Hamle çerçevesinde DAIŞ çetesinin işgalinde bulunan birçok köy ve stratejik alan QSD savaşçıları tarafından özgürleştirildi. Bu bölgelerden Rakka’nın kuzeydoğusunda yer alan Seleh ve Bermîl köyleri de çetelerden temizlendi.

Her iki köyün çetelerden temizlenmesi ile çete zulmü sona erirken, yaşama canlılık ve huzur geldi. Köy sakinleri yaşamlarını yeniden diri hale getiren QSD savaşçılarını kendi öz çocukları olarak gördüklerini belirterek ANHA’ya değerlendirmelerde bulundular.

Bermîl köyü halkından Kamîla Casim: “QSD güçleri çağrımıza kulak vererek bizi bu çete baskısından, ağır işkencelerinden kurtardı. Sonuna kadar QSD’ye bağlı kalacağımızı belirtiyoruz. Hepsi bizim öz çocuklarımız gibidir” dedi.

Selehê köyünden Elî El-Mihemed isimli yurttaş da: “Çeteler yaşamımızı zehir etmişti. Kendi giyim kuşamlarını ve yaşam tarzlarınız zorla, baskıyla üzerimize dayatıyorlardı. Falaka başta olmak üzere birçok cezalandırma yöntemleri ile işkence ediyorlardı. Bugün çocuklarımızın çığlıklarımıza kulak vererek bizi bu çetelerden kurtarmasıyla yeniden huzura kavuştuk” şeklinde konuştu.

Her iki köyün çetelerden temizlenmesi operasyonlarında yer alan QSD savaşçısı Raşid Ebdî köydeki yurttaşlar için şunları söyledi: “Bugünden sonra yaşamınızı korkusuzca ve rahatça yaşayazaksınız.”

(ad)

ANHA

No comments