Breaking News

Çeteler Mekmen köyünden Cizîr ve Girê Spî’ye saldırıyordu

HOGIR NECAR
HESEKÊ – DAIŞ çeteleri Cizir ve Rakka arasındaki geçiş güzergahı olan stratejik önemdeki Mekmen köyünden Cizîr kantonu ve Girê Spî’ye yönelik saldırılarını düzenlemekteydi. Bu köyün QSD güçleri tarafından temizlenmesiyle bölgeye yönelik bir tehlike daha ortadan kaldırılmış oldu.
QSD savaşçıları tarafından Kezwan dağının batısı ile Rakka’nın kuzeydoğusu arasında kalan alanda DAIŞ çetelerine karşı ‘Êlin ve Cudi’nin İntikamı’ hamlesinin 6.gününde stratejik önemdeki Mekmen köyü 2 gün süren yoğun çatışmalar ardından çetelerden temizlendi.
Mekmen köyü Rakka ve Hesekê, Hesekê’nin güneyindeki Aliya bölgesi, Dêra Zor’un batısındaki Ebû Xeşeb hattını yoları arasında bulunuyor. O açıdan çetelere rahat bir şekilde Cizîr kantonu, Girê Spî ve Silûk’e saldırma zemini sunuyordu.
Mekmen köyü Mayıs 2015’te Kezwan Dağının Şehit Rubar Qamişlo hamlesiyle YPG güçleri tarafından özgürleştirilmesinden sonra, çeteler tarafından Cizîr ve Girê Spî’ye saldırıların merkezi haline getirilmişti.
QSD güçlerinin dün (7 Mart) köyü tamamen çetelerden temizlemesiyle Cizîr kantonu ve Girê Spî’ye yönelik bu hattan gelişebilecek tüm saldırıların önü kesilmiş oldu.
(ad)
ANHA

No comments