Breaking News

‘DAIŞ’a karşı direniş Qamişlo katliamına en büyük cevaptır’

HABER MERKEZİ – KJK Koordinasyonu, 12 Mart Qamişlo katliam şehitlerini anarak “Rojava halkının faşist- barbar DAIŞ çeteleri karşısındaki kahramanca direnişi, Qamişlo katliamına da verilen en büyük cevaptır” dedi.

KJK Koordinasyonu 12 Mart Qamişlo katliamı ve serhildanına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

KJK açıklamasında, “Ortadoğu da 20. yüzyıl ile geliştirilen ulus- devlet modeli halkları, kadınları, inançları böl-parçala- yönet politikaları ile birbirine düşman etmiş, tek tip ulus yaratma adına asimilasyon, sürgün politikaları ile kıyımdan geçirmiştir.  Kürdistan bu politikaların en derinlikli uygulandığı coğrafya ve halklar arasında yer almıştır. 4 parçaya bölünmüş Kürdistan’ın her parçasında sömürgecilik politikaları şeklen farklı olsa da, öz olarak benzer özellikler taşımıştır. Kürdistan da katliam ve kıyım politikaları hemen her alanda gerçekleştirilmiştir. En son Kuzey Kürdistan da TC faşist çete güçlerinin Cizre, Silopi, Sur, Hezex’teki saldırıları bunun en canlı, yakın örnekleridir.

Suriye ulus-devleti de Kürtleri inkâr etme politikalarını esas alarak Baas rejimi aracılığı ile Kürtlerin kimlik, dil ve hak mücadelesini hiçbir zaman tanımamış Rojava Kürtlerini sömürgecilik statüsü altında tutarak kendi siyasi, ekonomik çıkarları temelinde şekillendirmek istemiştir. Buna karşılık Başkan Apo öncülüğünde gelişen PKK hareketi ise 1980 yılından itibaren Kürtleri bilinçlendirerek örgütlendirmiş ve bu temel de bir uyanış ve ayağa kalkış gerçekleşmiştir. Önderliğimizin Suriye den çıkışı ile birlikte Baas rejimi politikalarını daha da sertleştirmiş halkımızın oluşan bu örgütlülüğünü ve iradesini dağıtmak üzerinden saldırılar gerçekleştirmiştir.

Bu temel de 2004 yılında Kürtler ve Araplar arasındaki bir futbol maçı ile devletin başlattığı provokasyon ile Baas rejiminin esas amacı halkları birbirine düşman ettirerek savaştırmak, Kürt halkını katliamdan geçirerek, sindirmek ve örgütlülüğünü ortadan kaldırmak hedefini taşımakta idi. Qamişlo’da başlayan bu katliam Rojava halkının her yerde serhildanlar gerçekleştirerek karşı koyması ile büyümüştür. Cizirê’nin her kentinde, Halep’te Kürt halkı serhildanlar ile bu katliamları protesto etmiş, şehitler vermiştir. 12 Mart katliamına karşı Rojava’nın birçok şehri ayağa kalkmış yüzlerce Kürt katledilmiştir. Qamişlo katliamı ile birlikte tüm Rojava da ortak bir direniş ruhu ile birbirine güçlü sahiplenme gelişmiştir” denildi.

‘12 Mart şehitlerini saygıyla anıyoruz’

“Kürdistan Özgür Kadın Hareketi KJK olarak 12 Mart katliamını bir kez daha şiddetle kınıyoruz. 12 Mart şehitlerimizi saygı ve minnet ile bir kez daha anıyoruz” denilen açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Rojava Kürdistan’ında gerçekleşen bu katliam bu parçamızda bulunan halkımızın direnişini ve özgürlük, eşitlik taleplerini, istemlerini hiçbir şekilde engelleyememiş ve geriletememiştir. Günümüzde gerçekleşmekte olan Rojava devrimi bunun en büyük ispatıdır. Rojava halkının faşist- barbar DAIŞ çeteleri karşısındaki kahramanca direnişi, Qamişlo katliamına da verilen en büyük cevaptır.

Bugün Rojava’da özgür yaşamın inşası temelinde büyük, görkemli bir devrim ve direniş yaşanmaktadır.  Özgür Kürdistan’da özgür bireylerin yaratılması çalışmaları bütün hızı ile sürmektedir. Bütün Suriye’de demokratik ulus modeli temelinde tüm halkların, mezheplerin farklılıkların birbiri ile eşit ve özgür temelde yaşayacakları bir toplum yaratılmaktadır. Yaratılan özgür toplumun özünü de kadınların özgürleşmesi çalışmaları oluşturmaktadır. Özgürleşen kadınla toplumsal özgürlük sağlanmaktadır. Qamişlo katliamına da verilecek en büyük cevap özgür yaşamın yeniden yaratılması ve inşa edilmesi çalışmalarıdır. Özgür yaşam inşa edilerek tüm Kürdistan şehitlerinin özlemleri, istekleri yerine getirilecektir. Sömürgeci, katliamcı egemen politikalardan alınacak en büyük intikam direniş ile birlikte özgür yaşamı yeniden inşa etmektir. Bu temel de 12 Mart şehitlerini bir kez daha anıyoruz. 12 Martta Qamişlo başta olmak üzere şehitlerinin anıları mücadelemizde daimi olarak yaşayacaktır.”

No comments