Breaking News

Girê Spî yönetimi çetelerin katlettiği yurttaşların ailelerini ziyaret etti

GIRÊ SIPÎ – Girê Spî Öz Yönetiminden bir heyet DAIŞ çetesinin işgal ve katliam saldırılarında yaşamını yitiren yurttaşların ailelerini ziyaret etti.

Girê Spî Öz Yönetimi Eşbaşkanları Mensûr Selûm ve Leyla Mustafa öncülüğündeki bir heyet Erdoğan/Davutoğlu güdümlü DAIŞ çetesinin Girê Spî’ye yönelik Türkiye sınırından 27 Şubat saldırılarında katledilen yurttaşların ailelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Eşbaşkan Selûm, şehit ailelerine başsağlığında bulunarak, vahşi çete saldırılarında yaralanan yurttaşlar için de acil şifalarda bulundu.

Selûm, çetelerin Girê Spî-Akçakale sınır kapısından ve Rakka’dan gelerek bölgeye saldırdıklarını, bu saldırıların amacının ise kentteki ortak yaşamı ve huzuru kaçırtmak olduğunu söyledi. Selûm, çetelerin saldırılarının arkasında Erdoğan’ın inkar ve imha siyasetinin bulunduğuna dikkat çekti.

Selûm, “kahraman direnişçilerimiz sayesinde çetelerin ve destekçilerinin amaçladıklarının boşa çıkarıldı. Girê Spî’deki yaşam seyrinde özgür yaşamın inşası ekseninde sürüyor” dedi.

(ad)

ANHA

No comments