Breaking News

Halep’te 6 Nusra çetesi öldürüldü

HALEP – Erdoğan destekli çete gruplarının saldırılarına set direnişlle yanıt veren YPG güçleri, 6 çete üyesini öldürdü. Çetelerin bir tankı ve bir panzerinin de imha edildiği çatışmalarda 3 YPG savaşçısı yaşamını yitirdi.

Yazılı açıklama yapan YPG Basın Merkezi, El Nusra ve Ehrar El-Şam gibi Erdoğan destekli çete gruplarının saldırılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Eşrefiyê’de bir tank ve bir panzer imha edildi

“28 Şubat günü saat 00.00’da El Nusra ve Ehrar El Şam çeteleri Halep’in Şêx Meqsut mahallesi ve çevresine yönelik kapsamlı bir saldırı düzenlemiştir. Seken Şebab ve Eşrefiye dört yolunda yoğunlaşan çatışmalarda çetelere önemli darbeler vurulmuştur. Bu çatışmalarda çetelere ait 1 adet tank, 1 adet panzer, 1 adet cehennem topu ve 1 adet 14.5mm’lik doçka imha edilmiştir. Bu çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir.”

Cendol ve Seken Şebab’ta 6 çete öldürüldü

“Aynı gün çeteler Cendol yolu üzerinde de bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimizin sert karşılık verdiği saldırıda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür. Aynı saatlerde Sekên Şebab kavşağında da saldırı düzenleyen çetelerden 4’ü öldürülmüştür.”

3 YPG’li yaşamını yitirdi

YPG, iki güne yayılan çatışmalarda büyük bir kahramanlıkla savaşan 3 savaşçılarının da yaşamını yitirdiğini duyurdu.

foto arsiv

No comments