Breaking News

İşte Şêx Meqsud’da SUK ve ENKS çetesinin vahşeti

SÎLVA MISTEFA

HALEP – Erdoğan’ın himayesindeki SUK ve ENKS’ye bağlı çete gruplarının Halep’in Şêx Meqsud mahallesinde doğrudan sivil halkı hedef alan bombardımanında bin 870 ev ve işyeri harabeye dönüştü.

İstanbul muhalefeti olarak bilinen Erdoğan’ın himayesindeki Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) ve ENKS’ye bağlı çete grupları, 16 Şubattan bu yana Halep’in Şêx Meqsud mahallesinde doğrudan sivil halkı hedef alan saldırılarına devam ediyor.

Sivil halkın havan topları ve el yapımı füzeler, cehennem toplarıyla bombalandığı saldırılarda mahalledeki birçok ev ve işyeri kullanılamaz hale geldi.

16 Şubattan bu yana devam eden ve ateşkes süreciyle birlikte yoğunluk kazanan çete bombardımanında bugüne kadar bin 870 ev ve işyeri harabeye dönüştü. Mahalledeki tek Pazar olan halk pazarı da saldırılarda büyük hasar gören yerler arasında.

Mahallenin doğusundaki Cendûl ile kuzeyindeki Kastêlo kavşaklarında konumlanmış olan çeteler Şêxmeqsûd’a yönelik saldırılarda 40’ın üzerinde sivili katletti, 450’den fazla kişi de saldırılarda yaralandı.

(aç)

ANHA




No comments