Breaking News

Kobani yönetimi 12 Mart şehitlerini andı

KOBANÊ – Kobani yönetimi 12 Mart Qamişlo serhildanı şehitlerini anarak, şehitlerin aydınlattığı yolda yürüyeceklerinin sözünü verdi.

12 Mart 2004’te Qamişlo serhildanı şehitlerini anmak için bir araya gelen Kobani yönetimi bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Yürütme Meclisi başkan yardımcısı Bêrîvan Hesen ve Xalid Berkel, Yasama Meclisi üyeleri, Konsey başkanları ve yardımcıları, TEV-DEM Meclisi eşbaşkanı Ehmed Şêxo ve Mala Gel üyeleri katılarak, açıklama Yürütme Meclisi binasında gerçekleşti. Açıklama Eğitim Konseyi Zozan Elî tarafından okundu.

Zozanın okuduğu açıklamadan satır başları şöyle:

“Kobani Kanton yönetimi olarak Qamişlo serhildanında yaşamını yitiren şehitlerimizi anıyoruz, O gün bir kez daha Baas rejiminin iktidarcı zihniyeti ortaya çıkmıştır. 12 Mart günü yüzümüzdeki gülümsemeyi alsalar da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigması etrafında toplanmış bir halk olarak direndik, direniyoruz. Kürt ve Arap halkının arasındaki kardeşliği parçalamak hedef alınmıştır. Fakat bugün tüm dünyanın da gördüğü gibi Kürtler ve Araplar arasındaki kardeşlik demokratik özerklik yönetimi içerisinde kopmaz bağlara kavuşmuştur. DAIŞ’la mücadele bunun ispatıdır.

Bir kez daha demokratik özerklik yönetimi olarak katliamın gerçekleştiği günün yıl dönümünde tüm serhildan şehitlerimizi anıyor, anılarını zafere ulaştırıncaya mücadele etme sözü veriyoruz.”

Basın açıklaması “Şehîd namirin” sloganlarıyla sona erdi.

(ad)

ANHA

No comments