Breaking News

‘Oğlumun çetelerden kurtarılması için tek umudum QSD’

ALVA OSÊ

HESEKÊ – Çetelerin iki yıl önce kaçırdığı  oğullarından hala bir haber almış değiller. Ailenin tek umudu QSD savaşçılarının  oğlunu çetelerin esaretinden kurtarması.

72 yaşındaki Siûd Hemûd El-Terraf, Şedadê bölgesi sakinlerinden. Çetelerini farklı farklı iddilarla suçladıkları oğulları hakkında ferman çıkardıklarını belirten baba El-Terraf, 2 yıl önce çetelerin oğullarını kaçırdıklarını kaydetti. Çetelerin evlerine el koyduklarını ve tekrar kendilerine vermeleri için yanına gittiği  çetebaşının kendisinden 200 bin Suriye lirası istediklerini  dile getirdi.

El-Terraf, gözyaşları içersinde anlattığı oğlunun kaçırılma hikayesine ilişkin şunları söyledi:

“ Oğlum Sahir’in küçük bir dükkanda çalışıyordu. Dükkanın önünde duruyordu, çeteler iki araçla gelerek oğlumun gözlerini bağlayıp kaçırdılar. Oğlumu nereye görütdüklerini söylemelerini istedim ama fayda etmedi bana ‘kafirin babası’ diyerek bir dolu hakarette bulundular. Oğlum, bölge halkına ettiği yardımlarla tanınır, kaç kez çetelerden gizli komşularımıza ekmek dağıttı. Çetelerin yasaklarına boyun eğmediği için oğlumu kaçırdılar.

Yaşının ilerlemesinden kaynaklı herhangi bir işte çalışamadığını, bu nedenle evlerini çetelerden geri almak için dostlarından para toplamaya başladığını belirten Siûd Hemûd, parayı çetelere vermeden önce QSD savaşçılarının köylerini özgürleştirmesine şükrettiklerini belirtti.

Siûd Hemûd El-Terraf, oğullarının çetelerin elindelki 2 yıllık esaretine son vermesi için tek umudunun QSD savşçıları olduğunu dile getirdi.

(u)

ANHA

No comments