Breaking News

QSD ve YPJ komutanları: 8 Mart direnişi geçen yıllardan farklı olacak

ŞÎLAN MIHEMED/TOLÎN HESEN

KOBANÊ – QSD ve YPJ komutanları Rojda Dêrsim ile Gulan Avaşîn, 8 Mart’ın geçen yıllardan daha farklı olacağını ve mücadele çıtasını yükselteceklerini kaydettiler.

QSD komutanı Rojda Dersim ile YPJ komutanları Gulan Avaşîn, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü dolayısıyla ANHA’ya çarpıcı değerlendirmelerde bulundular. Bu yıldık 8 Mart’ın geçen yıllardan daha farklı olacağını ve mücadele çıtasını yükselteceklerini kaydettiler.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin Gulan Avaşîn, bugünün iktidar zihniyetine karşı kadınların zorluklara rağmen haklarını elde etmek tarih yazdığı direniş mücadelesinin günü olduğunu belirtti.

كولان أفاشين

Avaşîn: “Clara Zetkin, Rosa Luxemburg ve direnişçi Kürt kadını Sakine Cansız”ın dünya kadınları için mücadele etmişlerdir. Evrenselleşen kadın mücadelesi her geçen gün çığ gibi büyümeye devam ediyor. 8 Mart sadece kutlamaların yapıldığı bir gün değildir yani. Özgür kadının onur mücadelesinin sembolleştiği gün anlamına gelmektedir” dedi.

Gulan Avaşîn, tüm kadınlara New Yourk’ta tekstil fabrikasında haklarını elde etmek için direnişçi kadınların verdiği mücadele ve bedenlerini siper kadınlardan, Cizira Botan’da kadınların AKP/Erdoğan çetesinin saldırısına karşı duruşunun, Dersim’de teslim olamamak için kendilerini uçurumlardan atan kadınların, Fransa’da katledilen 3 Kürt kadın devrimcinin ve DAIŞ çetesine karşı teslim olmamak için benini parça parça eden Ezidi kadınlarının direniş ve mücadelelerini iyi anlamak ve yaşamak gerektiğine değindi.

Avaşîn, tüm dünyanın korktuğu DAIŞ’ın kirli zihniyetine karşı birliklerinin yürüttüğü mücadeleye de değinerek, YPJ’nin bu direnişin dünya insanlarını şaşkına çevirdiğini şu sözlerle anlattı: “Arîn Mîrkan ve Rîvana fedai eylemleri ile tüm kadınlara direnmenin anlamını ortaya koymuşlardır. O nedenle bu arkadaşlarımızın birlere bıraktığı direniş mirası bütün dünya kadınları için gelişmektedir.”

2016-3-3-EFRIN-HEVDITINA-FERMANDARINA-YPJ-JI-BO-8-ADARE

QSD Efrîn komutanı Rojda Dêrsim, direnişlerinin temelinin Rojava ve tüm Suriye kadınlarının iradesini güçlendirme de köprü rolüne sahip olduğunu dile getirdi.

Rojda Dersim, 8 Mart 2012 tarihi ile kadınların eylemelere öncülük ederek devrimin büyümesini, büyüyen direniş mücadelesinin de YPj’li Silava, Bêrîvan ve Arîn’in eylemlerinde açıkça görüldüğünü dile getirdi. Bugün binlerce kadının Onların izini takip ettiklerini kaydetti.

Rojda, 4 yıldır Rojava ve Suriye’deki gelişmeler karşısında kadınların kapitalizm ve sömürgeciliğe karşı direniş düzeylerini yükselttiklerini belirtti ve ekledi: “mücadelemiz hala büyümekte ve devrime öncülük etmekteyiz. Büyük başarılar elde ettik, ediyoruz. Mücadelemiz bir halk ya da mezhebi tek teşkil etmiyor. Mücadelemiz evrensel boyutta ele alına bir mücadele. Bu mücadeleniz başarısına olan inancımız ise tamdır.”

QSD komutanı Rojda Dêrsim: “Bu Kadın direnişçilerin yürüttüğü mücadele Suriye ve dünyada etkili bir iz bıraktı, bırakıyor. Arap kadınlarından ve diğer uluslardan kadınların taburları birliklerimiz içerisinde bulunuyor. Bu taburlarımız ve tüm kadın direnişçiler kendilerine yönelik uygulamalara karşı büyük bir ısrarla direnerek mücadele ediyor.”

Rojda Dêrsim, 8 Mart’ın tüm alanlarda demokratik toplum ve özgür yaşamın inşası diğer yıllardan farklı olarak çok daha etkili geçeceğini kaydetti.

Bakurê Kürdistan’da AKP/Erdoğan faşizmine karşı amansız bir mücadele yürütek kadınlar içinde konuşan QSD komutanı şunları söyledi: “Bakurê Kürdistan’da kadınlar AKP’nin insanlık dışı uygulamalarına karşı direnişe öncülük ediyor. bu yıl 8 mart Bakur’daki kadınların özgürlük mücadelesinin baharı olacaktır. Ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü esas alınacaktır.”

Her iki kadın komutan konuşmalarının sonunda, kadınların kendilerini hedefleyen saldırılara karşı en güçlü yanıtı verme çağrısında bulundular.

(ad)

ANHA

No comments