Breaking News

Rusya: Tel Abyad'a yönelik saldırı Türkiye üzerinden gerçekleşti

HABER MERKEZİ

Rus ordusu, Türkiye üzerinden 100 kişilik bir grubun Suriye’ye geçerek Girê Spî’ye (Tel Abyad) saldırdığını bildirdi. Rus ordusu, Türkiye’den açılan ateşe ilişkin açıklama istedi.

Suriye’de ateşkesi gözetmekle görevli merkezin sorumlusu General Sergey Kuralenko yaptığı yazılı açıklamada Suriye’de Cumartesi günü başlayan ateşkesten sonraki 24 saat içerisinde dokuz kez ihlal yaşandığını belirtti.

Rusya Türk ihlaline ilişkin ABD'den açıklama istedi

Ancak genel anlamda ateşkesin uygulamaya geçmekte olduğunu ifade eden Kuralenko, buna karşın Türkiye üzerinden 100 kişilik bir grubun Suriye’ye geçtiği ve Girê Spî’ye ateş açıldığını kaydetti.

Ateşkesi gözetmekle görevli merkez, bu grubun saldırısına Türkiye tarafından da destek geldiğini belirtirken, Lazkiye bölgesindeki bir köye yönelik de saldırı düzenlendiğini ifade etti.

Kuralenko, Rus ordusunun bu ihlaller konusunda ABD’yi bilgilendirdiğini ve Türkiye’den yapılan ateşe ilişkin açıklama istediğini söyledi. Rus general, Türkiye’nin ABD öncülüğündeki DAİŞ karşıtı koalisyonda yer aldığını hatırlattı.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Demokratik Birlik Partisi (PYD) de, Türkiye’den bir grubun gelerek Girê Spi’ye saldırdığını duyurmuştu. Türkiye destekli çeteler, aynı aileden 17 sivili katletmişti. Çok sayıda noktada yaşanan şiddetli çatışmalarda çeteler püskürtülmüş ve YPG’ye göre DAİŞ çeteleri 100’den fazla kayıp vermişti.

Zakharova: Kirli iş Türkiye ve Suudiler tarafından yapılıyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Maria Zacharova ise ülkesinin bir bilgi saldırısı ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Lenta.ru günlük gazetesine konuşan Zakharova, “Rusya’ya karşı bilgi kampanyasının tamamı ABD tarafından yönetiliyor. Türkiye ve Suudi Arabistan da bu kampanyaya katılıyor ve kirli işi yapıyor” dedi.

Zacharova, “Örneğin Rusya’ya karşı yöneltilen son suçlamada, Rusya’nın Suriye’de iki hastaneyi vurduğu iddia edilmişti. Bu bilgi Türk kaynaklardan çıktı ve diğerleri tarafından kullanıldı” diye ekledi.

No comments